Kredi Puanım Sıfır, Ne Yapmam Lazım?

Daha önce hiç banka ürünü kullanmadıysanız ilk kredi başvurunuzu yapıyorsanız daha önce banka ürünü kullanmadığınızdan kredi notunuz olmayacaktır.

Kredi Kartınızı Düzenli Kullanmalı, Ödemelerinizi Aksatmamalısınız!

Bankaların sizin için bir finans sistemi oluşturması için düşük miktarda bir kredi kartı alabilirsiniz. Bu kredi kartınızı sürekli kullanarak kredi notunuzu arttırabilirsiniz. Az miktarlı kredi kartınızı düzenli kullanıp ekstreniz kesildikten sonra tüm tutarı ödemeniz kredi notunuzun yüksek bir girişle başlamasına yardımcı olur. Bu aşamadan sonra bir süre bu kartı kullanmaya devam etmeli ve her ödeme döneminde borcun tamamını son ödeme tarihinden önce ödemeye dikkat ederseniz kredi notunuz kısa vadede 1.600-1750 puan aralığına gelecektir. Bu aşamadan sonra kredi başvurularınızı rahatlıkla yapabilir ve onay alabilirsiniz.

Vadeli mevduat hesabı açıp bu mevduat hesaplarınız için ek faiz almak kredi notunuzu yükseltecek bir diğer yoldur. Bankada naktinizin bulunması kredi notlarına yükseltici etki yapar. Bu nedenle vadeli hesabınıza düzenli yatırım yapabilirsiniz. Özellikle hesap işletim ücreti almayan vadeli hesap türlerini yada birikim hesaplarını kullanmanızı öneriyoruz.

Vadeli Hesap Kredi Notunu Artırır!

Paranızın değer kazanması kredi notunu olumlu etkiler vadeli hesabınızı altın hesabı ya da dolar euro hesabı olarak açmanız yatırımınıza düzenli değer kazandıracaktır. Bu işlemlerde kredi notunuzu yükselteceğinden tercih etmeniz size fayda sağlar.