TEB’den Uygun Faizli Arsa Kredisi Başvurusu ve Detayları!

Türk Ekonomi Bankası (TEB), yatırım yapmak isteyen, yatırımlarını arsa satın alarak değerlendirmek isteyen müşterilerine özel uygun faiz oranları ile arsa kredisi imkanı sağlıyor.

TEB Arsa Kredisi faiz oranları sabit olarak belirlenmiştir. Yüzde 1,45 faiz oranı uygulanmaktadır. Tüm ödeme sürelerinde ve kredi tutarlarında aynı faiz uygulanmaktadır. Maksimum vade süresi ise 36 ay olarak belirlenmiştir. Kredi desteği için bir takım şartlar vardır. Arsanın toplam tutarının yüzde yüzü kadar kredi verilmemektedir. İlk olarak ekspertiz raporu çıkartılır. Sonrasında ise ekspertiz raporundaki değerin yüzde 60’sı hesaplanır ve verilir. Ayrıca faiz oranları piyasada meydana gelen faiz değişimlerinden de etkilenmemektedir.

TEB arsa kredisi başvurusu bankanın şubelerinden yapılmaktadır. Başvuruda bireylerden nüfus cüzdanı ya da ehliyetlerinin fotokopisi, gelir durumlarını gösteren doküman, arsaya ait belgeler istenmektedir. Ücretli çalışanların maaş bordrosu ya da antetli kağıtta imzalanmış şirket yazısı, serbest meslek sahipleri için ise son 3 yıla ait bilanço, vergi levhası ve Ticaret Sicil Gazetesi istenmektedir. Ayrıca banka arsa kredisinde teminat istemektedir. Bireyler teminat olarak aldıkları arsayı gösterebilmektedir. Başka bir taşınmaz malını ipotek ettirmek isteyenlerin ise tapu fotokopisi getirmeleri istenmektedir.

Ekspertiz raporu için ekspertiz ücreti, ipotek için ipotek tesis ücreti,  sigorta ücretleri ve kredi tahsis ücreti alınmaktadır.

Türk Ekonomi Bankası Arsa Kredisi faiz oranları 24 Ağustos 2017 tarihinde Kredi360 internet sitesinin editörleri tarafından aşağıda yer alan bağlantı kullanılarak oluşturulmuştur.

https://www.teb.com.tr/sizin-icin/arsa-kredisi/

Aynı zamanda internet sitemizde yer alan krediler kategorisi vasıtası ile de diğer bankalar tarafından düzenlenen kredi kampanyalarını inceleyebilirsiniz.