Turkish Bank’tan 60 Ay Vadeli Konut Kredisi

Turkish Bank, müşterilerine özel kira öder gibi ödeme planı çıkartıp 60 ay vadeye kadar ve uygun faiz oranları ile konut kredisi imkanı sunmaktadır.

Ev hayali kuran müşterilerinin hayallerini gerçekleştirmek için çeşitli vade seçenekleri ile konut kredisi imkanı sunan Turkish Bank, 3 çeşit taksitlendirme sunuyor. Bunlardan biri sabit faizli ödeme planı. Bir diğeri değişken faizli eşit taksitli ödemeli planı. Bir diğeri ise dönemsel olarak taksit ödeme planı. Müşteriler bunlardan birini kendi bütçe durumlarına göre tercih edip konut kredisi avantajlarından faydalanabilirler. Sabit faizli ödeme planı seçeneğini tercih edecek vatandaşlar bankadan temin edecekleri finansmanın faiz oranı sektördeki ekonomik dalgalanmalardan hiçbir şekilde etkilenmez, aylık periyotlarda ödenecek taksit hesaplamaları da bu doğrultuda yapılmaktadır.

Örnek olarak sabit faizli konut kredisinde 24 ay vadeli 100 Bin Türk Lirası finansman alacak vatandaşların aylık maliyet oranları yüzde 1,10’a ve yıllık maliyet oranı yüzde 14,0286’ya tekabül etmektedir. Uygulanan faiz oranı yüzde 1,1’dir ve değişmez. Banka aylık maliyet oranına vergi, müşteriden talep edeceği diğer ücretleri ve fonları dahil edip, faiz oranına kuruş farkı bir üst rakama yuvarlanıp hesaplamaları yapıyor. Finansmanın binde 5’i kadar kredi tahsis ücreti alan banka 100 bin Türk Lirası için bu ücret 500 Türk Lirasına tekabül etmektedir.

Ekspertiz tutarı ise müşteriye direkt olarak yansıtılıyor. Yıllık faiz maliyetine KKDF, BSMV ve kredi tahsis ücreti dahil edilip, BSMV tutarı finansmanın yüzde 5’ine, KKDF tutarı ise finansmanın yüzde 15’ine tekabül etmektedir.

Turkish Bank çeşitli vade seçenekleri ve uygun faizli konut kredisi başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşların yanlarına gerekli belgeleri de alıp bankanın şubelerine gitmeleri gerekmektedir.