Vakıf Katılım Bankası Konut Finansmanı

Kurulduğu günden bu güne kadar sektördeki yerini hep koruyan ve katılım bankalarından biri olan Vakıf Katılım Bankası, verdiğini kaliteli bankacılık hizmetlerinden biri de konut finansmanı desteği. Vakıf Katılım Bankası, müşterilerinin ev hayallerini gerçekleştirmek için uzun vadeli konut finansmanı imkanı sunuyor.

Vakıf Katılım Bankası konut finansmanı kapsamında ev satın almak isteyen banka müşterileri maksimum 120 ay vadeye kadar taksitlendirme seçeneği yapıyor. Banka müşterilerine ödeme kolaylığı olması için bütçe gelirlerine uygun şekilde ödeme planları oluşturuyor. Müşterilerin tercih ettiği  ödeme süresine göre banka kar oranlarını farklı uyguluyor.

Vakıf Katılım Bankası konut finansmanı kar oranları yüzde 0,82’den başlıyor. Banka, yüzde 0,82’lik kar oranı 24 ay vade seçeneğini tercih eden müşteriler için geçerli tutuyor. 25 ile 36 ay arasındaki vade süresini tercih edecek olan müşteriler için yüzde 0,92 oranında kar payı uygulanıyor. 37 ile 60 ay arasında bir vade süresi tercih edecek olan bireyler için ise Vakıf Katılım Bankası’nın konut finansmanında kullandığı kar payı oranı yüzde 0,99’dır. Her finansman tutarı ve her vade süresi için müşterilerden finansman tahsis ücreti isteniyor. Finansman tahsis ücreti ise talep edilen finansman tutarının yüzde 0,5’ine tekabül ediyor. Örnek olarak 90 bin Türk Lirası finansman alacak müşterilerin ödemesi gereken finansman tahsis ücreti 450 Türk Lirasıdır.

Söz konusu konut finansmanından kapsamında vatandaşlardan ayrıca  konutun ekspertiz raporu ile poliçe prim tutarları için ücret talep ediliyor. Söz konusu finansmanın kullanımında finansmana tabi tutulan konuta ipotek işlemleri yapılıyor. Bu kapsamda ipotek tesis ücreti de banka müşterisinden talep ediliyor.