Yeni Kredi Kartı Teslimatı Kaç Günde ve Nasıl Olur?

Bankaya ya da bankaların sunduğu teknolojik alt yapılar ile kredi kartı başvurusu yapan bireylerin kredi kartları banka tarafından hazır hale getirilir ve bankanın anlaşmalı olduğu kurye ile bireylere gönderilir.

Kredi kartını alan kişi ile banka arasında yapılan görüşmeler sonrasında bireyler özel olarak bankaya talepte bulunmadıkları zaman genel olarak bankalar müşterilerinin vermiş oldukları son ikamet adresine teslimatları gerçekleştirir. Ancak bireyler kredi kartının geleceği adresi bankaya giderek, müşteri hizmetlerini arayarak ya da bankanın sunduğu diğer olanaklar vasıtası ile değiştirebilmektedirler.

Yeni Kredi Kartı Teslimi Nasıl Olur?

Yeni kredi kartı teslimleri genel olarak ilgili bankanın anlaşmalı olduğu kurye ve dağıtıcılar vasıtası ile gerçekleşir. Anlaşmalı olunan dağıtıcı genel olarak PTT Kargo olur.

Yeni kartının bireylere kaç günde ulaşacağı ise bireylerin sistemde kayıtlı olan ikamet adreslerine, kuryelerin yoğunluk derecesine ve benzeri gibi unsurlara göre değişiklik gösterebilmektedir. Bankanın hazırlamış olduğu yeni kredi kartı ilk olarak basılmak için ilgili birime gönderilir ve işlemler tamamlandıktan sonra ise kuryeye müşterilere teslim edilmek için verilir. Başvuruda bulunduğunuz kredi kartınızın sözleşmesi de iş ya da ev adresinizde sizinle aynı soyadı taşıyan başka birine de teslim edilebilinmektedir. Bu iş adresiniz olursa müdür, müdür yardımcı ve benzeri gibi üstlerinize verilir. Sözleşmeli olan kredi kartlarının teslim işlemleri ise sadece kart sahiplerine yapılmaktadır. Kartınızın teslim edilmesi esnasında sizden nüfus cüzdanınız talep edilir. Kurye tüm bilgileri kontrol eder ve size kartın teslimini yapar. Sonrasında ise sizin ilgili kişi olduğu anlaşılması halinde teslimat formu da eksiksiz bir şekilde doldurulur ve imza atılır.