Cep Telefonu Alışverişinde Taksit Yasağı Kalkmalı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Palandöken, Türkiye’de cep telefonu alışverişi için kredi kartına taksit yapamama yasağının kaldırılması gerektiğini, kredi kartına taksit imkânının esnaflar için önemli bir kazanç kapısı olduğunu ifade etti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, geçtiğimiz yıllarda yasaklanan cep telefonlarının kredi kartına taksit yaptırılarak satılmasının, düzenleme ile kaldırılması gerektiğini ifade etti. Taksit sınırlamasının, vatandaşları bankalardan kredi çekmeye teşvik ettiğini, faizli kredilerin de vatandaşların bütçesini yorduğunu ifade eden Palandöken, bu durumdan esnafın da zarar ettiğini ifade etti.

Akıllı cep telefonu satışlarında her yıl, bir önceki yıla göre yaklaşık 500 bin adetlik bir artış olduğunu dile getiren Palandöken, 2015 yılında 12 milyon adet düzeyinde gerçekleşen akıllı cep telefonu satışının 2016 yılında 12,5 milyon adete yükseldiğini ifade etti.

Türkiye’de akıllı cep telefonu kullanımının oldukça yaygın olduğunu ifade eden Palandöken, kredi kartına taksit yasağının kaldırılması gerektiğini, esnafların cep telefonu satışı yaparken kredi kartına taksit yapabilmelerinin önemli bir gelir artırıcı model olduğunu, vatandaşların kredi kartına taksit yaptıramadıkları zaman bankalardan faizli kredi aldıklarını, bu durumun çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

Vatandaşların mağazalarda alışveriş yaparken mobil banka şubelerinden 10 dakikada 36 aya kadar vadelerle kredi çekebildiklerini dile getiren TESK Başkanı Palandöken, cep telefonu alışverişlerine ek olarak beyaz eşya alışverişi, mobilya alışverişi, kuyumculuk gibi ürünlerde de taksit sayısının artırılmasının özellikle evlilik hazırlığında olan çiftler için olumlu bir gelişme olacağını ve ekonomiyi canlandıracağını ifade etti.