Ziraat Bankası Güncel Tüketici Kredisi Faizleri ve Başvuru Yolları

Günümüz yükselen hayat şartları sebebiyle sadece temel ihtiyaçlarınız dahi sizi zorlayabilecek duruma gelmiş olabilir. Sadece kiracı olarak bulunduğunuz ve belki bir ihtimal kendi evinizde otururken bile faturalar veya minimum seviyedeki giderler dahi sizi zor duruma sokabilir.

Bu sebepler haricinde de bazı ekstrem koşullar sizi kredi almaya teşvik etmiş olabilir. Ancak almış olduğunuz kredinin ödemesini ne yazık ki finansal destek sağlamakta olan her kurumun kendisine göre farklı faiz oranlarıyla aldığınızdan daha yüksek bir miktarda ödeme yapmanız gerekecektir. Ziraat bankasının da tabii olarak bir miktar faiz oranı vardır.

Örnek vermek gerekirse 10 bin liralık bir kredi aldığınızda 12 aylık bir vadede size %1,67 oranında bir faizle borç yazmaktadır. Bu da sizin aylık ödemenizin 946 lira olacağını ve çekmiş olduğunuz 10 bin liralık kredinin geri ödemesini 11,352 olarak yapacağınızı göstermektedir. Ancak bu sadece Ziraat Bankası’na has bir durum değil yukarıda da bahsettiğim gibi finansal destek sağlayan her türlü durumun kullandığı bir sistemdir.

Ziraat Bankası Tüketici Kredisi Başvuru Yolları

Tüketicilerin son zamanlarda daha yoğun olmak üzere artmakta olan ihtiyaçları ve istekleri sebebiyle finansal destek sağlayan pek çok kurum bu konuda müşterilerine hizmet vermektedir. Bu kurumlardan biri olan Ziraat Bankası’nın kredi başvurusu yolları size aktaracağımız bilgiler ışığında seçiğiniz yoldan başvuru talebinizi gerçekleştirebileceksiniz.

Öncelikle başvuru sürecinde ihtiyacınız olan belgeler; kredi başvuru formu, Türkiye Cumhuriyeti kimlik belgesi/ pasaport fotokopisi/sürücü belgesi, tüketicinin çalıştığı yerden bankaya sunması gereken gelir belgesi ve eğer ki bankaya gidip başvuru yapılacaksa, bankanızın isteyeceği birtakım belgelere ihtiyacınız olacaktır. Bankaya gidip başvuru yapamayacağınız bir durumdaysanız da Ziraat Bankası telefon bankacılığından yararlanabilirsiniz veya SMS yoluyla kredi başvurusunda bulunabilirsiniz.

İki yöntem de size uygun değilse daha pratik olabilecek Ziraat Bankası internet bankacılığı uygulaması aracılığıyla bu talebinizi yerine getirebilirsiniz. Bu yöntemler de oldukça güvenli olmasına karşın tercihinize göre Ziraat Bankası şubelerinden yapacağınız başvurularla da bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.