Ziraat Katılım’dan Uygun Kar Payı Oranları ile Taşıt Finansmanı ve Detayları!

Yeni ve ikinci el araç alımlarında bankalardan finansman desteği almak isteyen bireyler için Ziraat Katılım Bankası, 48 ay vadeli, uygun ödeme planları ve uygun kar payı oranları ile taşıt finansmanı sunuyor.

48 ay vadeli taşıt finansmanı ile müşterilerinin hayallerindeki otomobile kavuşturmak isteyen Ziraat Katılım Bankası, kar payı oranlarını vade sürelerine göre değiştiriyor. Alınan finansman için 36 ay vade ve altındaki sürelerde olacak şekilde ödeme planında yüzde 1,20 oranında kar payı uygulanır. 36 ay üzerindeki vadelerde uygulanan kar payı oranı yüzde 1,25’tir.

Banka satın alınan taşıtın değerinin tamamı kadar finansman vermemektedir. Bunun için ilk aşamada hesaplamalar yapılır. Eğer taşıt yeniyse proforma fatura, ikinci el ise kasko değeri baza alınarak 50 bin Türk Lirası ve altında bir değeri olan taşıtlarda yüzde 70’i hesaplanır. Eğer taşıtın değeri 50 bin’den büyük ise 50 binden geriye kalan değerin yüzde 50’si hesaplanır. Örnek verecek olursak; 80 bin Türk Lirası değerindeki bir otomobil için ilk olarak 50 bin TL’si hesaplanır. Bu değer ise 35 bin Türk Lirasına tekabül eder. Geriye kalan 40 bin Türk Lirasının ise yüzde 50’si hesaplanır ve bu değer 20 bin Türk Lirasına tekabül eder. Yani 80 bin Türk Lirası değerinde olan bir otomobil için 45 bin TL taşıt finansmanı verilir.

Ziraat Katılım Bankası, müşterilerinin finansman başvurularını inceledikten sonra gerekli görmesi halinde ek teminatlar isteyebilmektedir. Ancak ilk başvuru sırasında istenilen belgeler, kişilerin nüfus cüzdanları ya da ehliyetleri, gelir belgeleri, proforma fatura ya da ruhsat.

Ziraat Katılım Bankası taşıt finansmanı kar payı oranları 11 Eylül 2017 tarihinde Kredi360 internet sitesinin editörleri tarafından aşağıda yer alan bağlantı kullanılarak oluşturulmuştur.

http://www.ziraatkatilim.com.tr/Sayfalar/hesaplama-araclari.aspx

Aynı zamanda internet sitemizde yer alan krediler kategorisi vasıtası ile de diğer bankalar tarafından düzenlenen kredi kampanyalarını inceleyebilirsiniz.