Kredi Kartı Limit Sorgulama İnternetten Yapılır Mı?

Kredi katının ne kadar limiti kaldığını herkes merak eder. Günümüzde oldukça fazla kullanılan kredi kartlarının her birinde belli bir limit vardır. Bu limitler aşıldığında bazı bankalarda ek ücret verme durumu olsa da çoğu bankada özellikle yeni kullanıcılar için böyle bir avantaj sunulmamaktır. Ancak herkesin de bilmesi gereken limiti çok önemlidir. İnsanlar kredi kartı limitlerine göre harcama yaparak kredi kartı borçlarından kurtulma yoluna girebilirler. Kredi kartı limit sorgulamayı çeşitli şekillerde yapma imkanı sunan bankaların tercihinize en uygun uygulamasını kullanarak işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Kredi Kartı Limit Sorgulama İnternetten Yapılır Mı?

Kredi kartı limit sorgulamak için kullandığınız bankanın SMS hattına bankanın verdiği kodu girerek gönderebilirsiniz. Kısa sürede limit bilgilerinizi cep telefonunuzdan görebilirsiniz. Ayrıca yine limit sorgulama işlemlerini size en yakın ATM makinesinden kredi katınızla da öğrenebilirsiniz. Hayatı kolaylaştıran kredi kartının limit sorgulaması aslında çok basit şekilde yapılmaktadır. Yine de tüm bunlara rağmen kredi kartı limit sorgulaması yapmayanlar ay sonunda adresinize gelecek ekstrelerden de kullandığınız limitin detaylarını öğrenebilirsiniz.

Bankanın mobil ve internet bankacılığı ile birlikte internet şubesinden de kredi kartı limit sorgulaması yapmak mümkündür. Bunun için müşteri numarası ile müşteri şifresi gerekmektedir. Numara ve şifrenin olması halinde 7 gün 24 saat sorgulama yapılabilir. Ancak bu iki bilginin kimseyle paylaşılmaması gerekir.