Denizbank’ın Net Karı Yüzde 28 Arttı!

Denizbank, 2017 yılının Ocak ile Eylül dönemleri arasındaki toplamdaki net dönem karı 1 milyar 416 milyon liraya tekabül etti.

Denizbank net karı ile ilgili açıklamalarda bulunan bankanın Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, bankanın 2017 yılının 9 aylık süreçteki aktifleri ile  2016 yılının aynı dönemi ile kıyaslandığı zaman yüzde 24 oranında artış meydana geldiğini, bu artış ile 152 milyar Türk Lirasına yükseldiğin, net karın ise yine aynı dönemlerin kıyaslamasında yüzde 28 oranında artış meydana geldiğini, bu artış ile Denizbank’ın net karının 1 milyar 416 milyon Türk Lirasına çıktığını söyledi.

Toplamda 740 şube ile yaklaşık olarak 15.000 çalışanlarının olduğunu söyleyen Ateş, yine aynı dönemlerin kıyaslamaları incelendiğinde Denizbank mevduatlarında yüzde 33 oranında artış meydana geldiğini, bu artış ile toplamda mevduatın 105 milyar Türk Lirasına çıktığını, toplam kredilerde de benzer şekilde artış görüldüğünü, bu artışın yüzde 24’e tekabül ettiğini, bu artış ile toplam kredilerin 138 milyar Türk Lirasına çıktığını söyledi. Ateş, şuanda Denizbank müşteri sayısının ise 11,2 milyon kişi olduğunu söyledi.

Türkiye’nin en büyük beş özel bankalarından biri olduklarını söyleyen Ateş, bankanın 20. yılını gurur ile kutladıklarını, 1997 yılında zorlu bir misyonu yerine getirmek için yola koyulduklarını, bugün ise finansman verdikleri projeler ile adından söz ettiren bir kurum konumunda geldiklerini söyledi.

Ülkenin geleceği için stratejik öneme sahip olan enerji, turizm, gemicilik, eğitim, sağlık, tarım, spor kulüpleri ve belediyeler gibi sektörlere finansman desteği verdiklerini söyleyen Ateş, KOBİ’lerin ülke ekonomisindeki yeri ile etkinliğini artırmayı da sosyal sorumluluk olarak gördüklerini söyledi.