Dünyaca Ünlü Bankadan TL Hamlesi!

Dünyaca ünlü Goldman Sachs bankası, yıl sonuna dair olan Dolar / Türk Lirası tahminin 4 Türk Lirası’ndan aşağı çektiğini duyurdu.

Dünya genelinde bir üne sahip olan Amerika Birleşik Devletleri’nde yatırım bankası olan Goldman Sachs, yıl sonuna dair olan Dolar / Türk Lirası tahminin 4 Türk Lirası’nın altına doğru yöneldiğini duyurdu. Geçtiğimiz Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın geç likiditede yaptığı 75 baz puanlık artışın beklentilerin altında kaldığının not edildiği açıklamda, geç likidite penceresi için 100 baz puanlık bir artış beklendiğine de yer verildi.

Goldman Sachs, beklenenden az bir yükseltme yapan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın hamlesinden sonra Türk Lirası’nda yaşanan değer yükselişinin oldukça şaşırtıcı olduğunu da sözlerine ekledi.

Goldman Sachs yetkilileri, tarafından yapılan tahminlerden bir diğeri ise enflasyonun yılın ortasına doğru yüzde 12’lik oranın üzerine çıkacak oluşu idi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Yılmaz’ın geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamda Temmuz ayı itibariyle enflasyonun tekrar tek haneli rakamlara dönmesine yönelik beklentiler ile zıt bir görüş sunan Goldman Sachs yetkilileri “şaşırtıcı” olarak yorumlasalar da yıl sonu için Dolar / Türk Lirası tahminlerinin 4 Türk Lirası’nın altına doğru yöneldiğini aktardı.

Goldman Sachs tarafından yapılan açıklamada Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz artırımı ile ilgili üzerindeki baskının devam edeceği de belirtilirken, Türk Lirası’nın değer kazanmasının aynı ivme ile devam etmesi halinde yıl sonunda önemli bir noktaya gelinebileceğine de yer verildi.