Fed ve FDIC, O Bankaları Sıkı Takibe Aldı

Her ne kadar son zamanlar içerisinde Türkiye ekonomisindeki dalgalanmalar gündemde olsada, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) ve Amerika Birleşik Devletleri Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) İngiliz Barclays, Alman Deutsche Bank, İsviçreli Credit Suisse ve UBS’ye iflas anında gündeme gelecek olan ve iflas anında izleyecekleri yöntemleri barındıran çözümleme planları konusunda iyileştirme yapmaları için talep gönderdi.

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) ve Amerika Birleşik Devletleri Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) cephelerinden duyurulan açıklamalar ile; hem ulusal, hem de yabancı olan finans kuruluşları Dodd – Frank Bankacılık Reformu çerçevesi kapsamında hazıra aldıkları 2018 yılı iflas anında geçerli olacak çözümleme planları hakkında değerlendirmeleri duyurdu.

Yapılan bu değerlendirme açıklamasında, aralarında dünyaca ünlü American Express, Capital Oneve Discover’ın da bulunduğu 15 adet ulusal finans kuruluşu tarafından ortaya koyulan iflas anında çözümleme planlarında herhangi bir sorun olmadığı belirtilirken; Northern Trust Corporation’un iflas anında geçerli olacak çözümleme planında ortaya çıkartılan eksiklerin giderilmesi için 31 Aralık 2017 tarihine kadar süre verildi.

Yapılan açıklamada, ayrıca Barclays, Credit Suisse Group, Deutsche Bank ve UBS için de iflas durumlarında izlenecek olan çözümlenme planı için iyileştirme gerektiğine yer verildi. Bahsi geçen bu dört banka için, her birinin, kendi işletmesi için hazırlamış olduğu çözümleme planı kılavuzu içerisinde belirtilen kırılganlıklara ek olarak; operasyonları ve çözümleme stratejisinden meydana gelme ihtimali olan engellerin gerektiği şekilde çözüme kavuşturması gerektiğini vurgulayan açıklama, ilgili bankalara iletildi. Bahsi geçen yabancı bankalardan, iflas durumunda izleyecekleri strateji için yeniden çözümlenme planlarının sunulması için ise 1 Temmuz 2018’e kadar süre tanıdı.