Fibabanka’nın 2018. 1. Yarıyıldaki Net Karı 115,2 Milyon TL

Fibabanka’nın 2018 ocak ile haziran dönemlerine ait verileri yayımlandı. Buna göre bankanın vergi öncesi karı 115,2 milyon Türk Lirası olarak açıklandı.

Fibabanka Net Karı 79,3 Milyon TL

Fibabanka’nın ocak ile haziran dönemleri arasındaki vergi öncesi karı geçen senenin yüzde 27 üzerinde gerçekleşti. Bankanın net karı ise 79,3 milyon Türk Lirası olarak gerçekleşti.

Kredilerin Toplam Aktifleri İçindeki Payı Yüzde 70

Bankanın haziran sonu itibariyle aktiflerinin toplamı ise 21.7 milyar Türk Lirası seviyesine çıktı. Kredi portföy büyüklüğünü 15,1 milyar Türk Lirası seviyesine çıkaran Fibabanka’nın kredilerinin toplam aktiflerinin içindeki payı ise yüzde 70’e tekabül etti.

Söz konusu dönemde bankanın toplam pasiflerin yüzde 47’lik kısmını müşteri mevduatı oluşturdu. Müşteri mevduatlarının büyüklüğü ise 10,2 milyar Türk Lirası olarak açıklandı.

2018’in 1. Yarıyıl sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulunan Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert, elde edilen sonuçlardan oldukça memnun olduklarını, Fibabanka’nın orta ölçekli banka olma hedefine uygun olduğunu, bu kapsamda 2018 yılında da büyümesini düzenli bir şekilde devam ettirdiğini, her zamanki gibi bu senede de en önemli hedefleri arasında ürün çeşitliliğinin artırılması, dijitalleşme ve tabana yayılma olduğunu söyledi. Geçen senenin başında başlatılan şube haricinde oluşturulan sms, mağaza, web ve  benzeri gibi yeni kanallar aracılıyla yeni müşteri kazanımı kapsamındaki çalışmalarının 2018 yılında da sürdüğünü söyleyen Mert, ön planda yer alan hedeflerinin her zaman yenilikçi ürün ile hizmetlerinin olduğunu söyledi.