Garanti Bankası Vadeli Hesap Nasıl Açılır?

Acil günlerinde veya ilerleyen dönemler için düşünülen yatırımları kullanmak için yüklü bir miktar paraya ihtiyaç duyabiliriz. Bunun için kredi olanaklarını araştırmadan önce elimizde bulunan birikimleri değerlendirmemiz daha faydalı olacaktır. Paramızı faize yatırarak durduğu yerde değer kazanmasını sağlayabilir ve ilerleyen günlerimiz için iyi bir yatırım yapabiliriz.

Garanti Bankası Vadeli Hesap Nasıl Açılır?

Bankaya yattığınız bir paranın günü gününe faize tabii olmasını istiyorsanız mutlaka bir vadeli hesap açtırmalısınız. Vadeli hesabın temel özelliği, buraya yatırılan paraya belirtilen vade sonuna kadar her gün faiz işlemesi ve paranın ancak vade sonlandığında çekilebiliyor olmasıdır. 1 ile 739 gün arasında paranızı vadeye yatırabilir ve bu süre boyunca artmasını sağlayabilirsiniz.

Vadeli hesap avantajlarıyla bilinen Garanti Bankası’na başvurarak birikimlerinizi değerlendirebilirsiniz. İster Türk Lirası ister döviz birikimleriniz için bir vadeli hesap açtırabilir ve paranın bu süre boyunca kendi kendine değerlenmesini sağlayabilirsiniz. Garanti Bankası’nda oldukça yüksek faiz oranları bulunmaktadır. Birçok kişi elinde bulunan birikimlerini değerlendirmek için Garanti’nin olanaklarından yararlanmayı tercih etmektedir.

Vadeli hesabınızda bulunan para kredi kartıyla ya da bankamatik kartıyla senkronize değildir. Dolayısıyla bu parayı alışverişlerinizde kullanamaz veya ATM’lerden çekemezsiniz. Hesabınızda bulunan parayı vade süresi dolmadan önce çekmek için vade bozdurma işlemi yapmanız gerekir. Vade bozdurma işlemi yaptığınızda paranızı o güne kadar işlenen faiz ile çekebilirsiniz.

Vade sonu geldiğinde paranızı çekmemeyi tercih ederseniz, hesap vade süresi otomatik olarak bir önceki periyot kadar yenilenecektir. Birikiminiz vadeli hesabınızda ne kadar uzun süre kalırsa kazancınız da o kadar yüksek olur. Vadeli hesap açtırmak için ücret ödemesi yapmanız gerekmektedir.

Garanti Bankası müşterisiyseniz en yakın şubeye başvurarak vadeli hesap açtırabilirsiniz. Ancak belgeleriniz bankada bulunuyorsa ve Garanti’de aktif bir hesabınız varsa bankaya başvurmadan da hesap açtırmanız mümkün. Bunun için masaüstünden internet şubesine giriş yapmanız veya Garanti Bankası’nın akıllı telefon uygulamasını yükleyerek de bunun üzerinden işlem gerçekleştirmeniz yeterli olacaktır.