Halkbank da Varlık Fonu’na Devredildi

Varlık Fonu’na devredilen şirketler arasına Halkbank da katıldı. Halkbank bünyesinde yer alan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na ait olan hisselerin tamamı Türkiye Varlık Fonu‘na devri gerçekleştirildi.

Halkbank’tan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderilen yazılı açıklamada, Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun 3 Şubat 2017 tarihinde 2017/1 sayılı verdiği karara istinaden olarak, Merkezi Kayıt Kuruluşu’nun bilgisi ile birlikte Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na ait olan hisselerin tamamı (yüzde 51,11 oranında ve 638 milyon 825 bin 500 Türk Lirası tutarında) Türkiye Varlık Fonu’na devredildi bilgilerine yer verildi.

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi tarafından geçtiğimiz ay içerisinde yapılan yazılı açıklamada, Halkbank’ta yer alan yüzde 51,11 oranındaki kamu hisslerinin tamamının, gerekli izinlerin alınması ile birlikte Türkiye Varlık Fonu’na devredilmesi yönünde karar alınmış ve bilgilendirme yapılmıştı.

Özelleştirme İdaresi’nin yaptığı açıklama sonrasında Halkbank’tan da açıklama yapıldı. Halkbank’tan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Varlık Fonu’na devredilen hisselerin akabinde bankanın işleyişinde herhangi bir değişiklik söz konusu olmayacağı bilgilerine yer verildi.

Halkbank, Bankacılık Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu bünyesinde verilen doğrultular ve Halkbank Yönetimi tarafından belirlenen stratejik ve gelişmeye yönelik planlar doğrultusunda faaliyetlerine devam edeceğini bildirirken, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı‘na ait olan, toplamda yüzde 51,11 oranında olan hisselerin, (638 milyon 825 bin 500 Türk Lirası tutarında) Varlık Fonu’na devredilmesi işleminin, Halkbank’ın diğer hissedarlarını etkilemeyeceği de aktarılırken; yatırımcılar ve uluslararası finans kuruluşları ile olan iş birliğinin de sürdürüleceği bilgilerine yer verildi.

Halkbank, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası’ndan sonra Varlık Fonu’na devredilen ikinci banka oldu.