Türkiye Finans Kira Sertifikası İhracını Tamamladı!

Türkiye Finans Katılım Bankası ortak olduğu Türkiye Finans Varlık Kiralama A.Ş. tarafından  15 ile 17 Mart tarihleri arasındaki talep toplaması yapılan 80 milyon Türk Liralık kira sertifikası ihracı son buldu.

Türkiye Finans Katılım Bankasının açıklamalarına göre, banka yeni kira sertifikası ihracı artık son buldu. Bankanın ortağı olan Türkiye Finans Varlık Kiralama A.Ş.’nin 15 ile 17 Mart tarihleri arasında Türk Lirası olarak baza alındığında ve yurt içi banka sektöründe dış ülkelere satışlarında elde ettiği 80 milyon Türk Lirası tutarı olan kira sertifikasının yıllık gelirinin oranının yüzde 11,10 olduğu açıklandı.

Dün (20.03.2017) halka arz yolu ile kira sertifikasının satış işlemlerini gerçekleştiren Türkiye Finans Varlık Kirama A.Ş., konuya ilişkin özel durum bildirisi yaptı. Özel durum bildirisi Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayınlandı.

Talep toplamasının 15 ile 17 Mart tarihleri arasında yaptığını açıklamalarında belirten Türkiye Finans Varlık Kiralama A.Ş., bankanın fon kullanıcısı olarak bulunduğunu açıkladı. Sahipliğe dair ve 179 gün vadeye kadar olan kira sertifikasının 80 milyon Türk Lirası tutarında olduğu söylendi. Kira sertifikası ile ilgili tüm dağıtım işlemlerinin bitip, müşterilerinin hesaplarına para aktarımlarının gerçekleştiği belirtildi. Getiri ücretlerinin ödemelerinin ise 16 Haziran 2017 Cuma günü ve 15 Eylül 2017 Cuma günü yapılacağı açıklandı.

Türkiye Finans Hazine ve Finansal Kurumlar Genel Müdür Yardımcısı Hakan Uzun’da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Faizsiz bankacılık ilkelerine mutabık olması ve ikinci el sektörde alım satım yapılması sebebiyle fazlaca ilgi gören kira sertifikası ihracını çok güzel bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyleyen Hakan Uzun, elde ettikleri envestismanlara ve bilhassa KOBİ’lere yardımlarda bulunacaklarını söyledi.

Türkiye Finans’ın kurulduğu tarihten bu yana Türkiye Finans grubu olarak müşterilerine çözüm odaklı farklı seçeneklerde finansmanlar sağladıklarını söyleyen Hakan Uzun, ilerleyen zamanlarda da yeni kira sertifikası ihraçları ile birlikte kaynak seçeneklerinin artacağını sözlerine ekledi.