Merkez Bankası’nın Hedefi Tek Haneli Enflasyon!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, Davos Zirvesi’nde gerçekleştirdiği açıklamada TCMB’nin en önemli hedefinin Türkiye’deki enflasyonun tek haneye düşürülmesi olduğunu ifade etti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya, katılım sağladığı Davos Zirvesi’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çetinkaya kadar yapılan açıklamada, enflasyon görünümünün baz etkisi ve geçici faktörlerden bağımsız olarak, belirgin bir iyileşmenin elde edilmesi ve belirlenen enflasyon hedeflerine erişilmesi başarılmasına ulaşılana kadar, TCMB’nin para politikasında sıkı duruşunun kararlılık ile sürdürüleceğini ifade etti.

Çetinkaya, yaptığı açıklamada en önemli hedefin enflasyonu en kısa sürede tek haneye kadar düşürüp, sonrasında da belirlenen enflasyon hedeflerine yaklaştırmak olduğunu ifade etti. Bahsi geçen bu hedefler için tüm para politikalarında atılacak adımları kararlılık ile gerçekleştireceklerini ifade eden Çetinkaya, para politikası etkinliklerinin çoğaltılması, dezenflasyon sürecinin hızlandırılması gibi etkinlikler için ‘temel hedef’ tanımlamasını kullanan Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya, para politikalarının etkin bir şekilde hedefe yönelik olarak şekillenmeye devam edeceğini, kaynağa odaklı olarak politika bileşimi yönünde çaba sarf edileceğini ifade etti.

Ekonomik reformlar açısından atılacak adımlar için Merkez Bankası olarak gündemin belirlenmesi ve katkı sunulmasına devam edileceğini ifade eden Çetinkaya, fiyat istikrarının toplumsal refah düzeyinin elde edilmesi, vatandaşların bu konudaki farkındalığının artırılması konusunda görev üstlenildiğini, enflasyon üzerindeki tüm aktörler ile gerekli sahiplenmenin sağlanması halinde sorunların kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturulması açısından daha hızlı olarak ve daha etkili hayata geçirilme çalışmalarının gerçekleştirileceğini ifade etti.