Mobil Bankacılık Yüzde 42 Arttı!

Türkiye’deki mobil bankacılığın önde gelen kurumları arasında yer alan Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Akbank ve Garanti Bankası, MMA Forum İstanbul 2017’de stratejilerinden bahsettiler.

50 farklı ülkede toplamda 800 üyesi ile faaliyette bulunan ve mobil dönüşüm alanında en önemli fikir önderleri arasında bulunan MMA’in Türkiye oluşumunun, 2017’de 4.cüsünün düzenlendiği MMA Forum İstanbul, dünyaya yeni yön veren, değiştiren, geliştiren ve iletişim ile pazarlamanın izlediği yolu tekrar tekrar revize eden bu dinamiğin bugünü ve yarınını, fikir önderi konuşmacılarından dinleme fırsatı sunuldu.

Konuşmalar arasında mobil bankacılık kullanana kişi sayısının Türkiye’de 5 yıllık dönemde yüzde 42 kat arttığı, 6 aylık işlem hacminin ise 1 trilyon liraya kadar yükseldiği belirtildi.

Mobil dönüşümün çok hızlı bir şekilde ilerleme kaydetmesi, Türkiye bankacılık sektöründe de etkilerini gösteriyor. Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) raporları incelendiği zaman bu yılın Ocak ile Haziran dönemleri arasında mobil bankacılığı aktif olarak kullanan kişi sayısı 24,4 milyona yükseldi. Geçen yılın aralık ayından 19 milyon olan bu rakam 6 aylık süreçte 5 milyon kişi arttı.

Yine aynı dönemde mobil bankacılık üzerinden yapılan finansal işlemler ise 9550 milyar TL olarak açıklandı. O dönemde mobil bankacılık üzerinden yapılan yatırımın işlem hacmi 276 milyar TL olarak gözlemlendi. Son 5 yıllık süreçte mobil bankacılık yüzde 42 kat arttı.

Akbank’ta Yapılan İşlemlerin Yüzde 95’i Dijital Kanal ile Gerçekleşiyor

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Akbank Direkt Bankacılık Satış ve Pazarlama Bölüm Başkanı Emel Arseven, Akbank direkt mobil ile bir ayda ortalama olarak 41 defa müşteri ile iletişim halinde bulunduklarını, Akbank’ta yapılan işlemlerin yüzde 95’lik kısmının dijital kanallar ile yapıldığını, dijital kanal kullanan müşterilerin yüzde 93’lük kısmının ise sadece mobili kullandığını söyledi.

Büyük Veri ve Yapay Zekanın, mobil bankacılık kapsamında çok önemli olduğunu söyleyen Garanti Bankası Dijital Bankacılık Birim Müdürü Bora Uludüz, odaklandığı konuların yapay zeka, chatbot ve akıllı öneri alanları olduğunu, bankacılık işlemlerini Garanti Bankası’nın GarantiCep’te sesli komut ile yapanlardan 8,5 milyon ve üzeri kişinin sorularına cevap verildiğini söyledi.

Mobil bankacılık kullanıcılarının 5 milyona kadar çıktığını söyleyen Bireysel Bankacılık Birim Müdürü Oğuz Taner Okutan ise temel stratejilerinin müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerine anında, uygun va kolay şartlarda ulaşmalarını sağlamak olduğunu söyledi.