Yapı Kredi Bankası’nın Net Karı 3 Milyar 586 Milyon Lira

Yapı Kredi Bankası, bu yılın ocak ile eylül dönemleri arasında toplamda 3 milyar 586 milyon Türk Lirası değerinde net kar elde etti.

Banka tarafından yapılan açıklama kapsamında, bu yılın ilk 9 aylık sürecinde Yapı Kredi Bankası nakdi ve gayri nakdi kredilerini yüzde 32 oranında yükselerek Türkiye Ekonomisine toplamda 353,2 milyar lira tutarında kaynak sağladı. Konsolide olarak nakdi kredileri senelik olarak yüzde 31 oranında yükselerek 249,4 milyar lira seviyesine ulaşan Yapı Kredi Bankası’nın toplam mevduatı ise yüzde 34 oranında artarak 221 milyar Türk Lirası seviyesine yükseldi. Bu yılın 9 aylık döneminde konsolide aktif toplamı incelendiği zaman ise yüzde 45 oranında yükselerek 422 milyar lira seviyesine çıkaran bankanın net karı ise 3 milyar 586 milyon lira olarak açıklandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yapı Kredi Genel Müdür Gökhan Erün, bu yılın ocak ile eylül dönemleri arasındaki finansal performansının bankanın 2029 vizyonuna ulaşması kapsamındaki kararlılığını ortaya koyduğunu, yaşanan tüm küresel belirsizliklere rağmen bankanın güçlü likidite pozisyonu sayesinde bu yılın üçüncü çeyrek döneminde de stratejik hedeflerine odaklanmaya, ülke ekonomisini her zamankinden daha çok destek vermeye devam ettiklerini söyledi.

Yapı Kredi Bankası olarak her zaman müşterilerini merkezde tuttuklarını söyleyen Erün, her şartta da müşterilerine destek vermeye devam edip, onların yanlarında olduklarını, bu yılın 2. Çeyrek döneminde de sendikasyon kredisini en yüksek miktarla yenileyen banka olduklarını, 13 ülkeden 27 kurumun katılımı ile sağlanan 1,1 milyar dolar değerindeki kredinin uluslararası piyasalarda Türkiye’ye ve Yapı Kredi Bankası’na duyulan güveni gösterdiğini söyledi.