Ziraat Katılım Bankası’ndan 200 Milyon TL’lik Kira Sertifikası İhracı!

Ziraat Katılım Bankası 200 Milyon Türk Lirası tutarında kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi.

Ziraat Katılım Bankası ile bankanın iştiraki olan Ziraat Katılım Varlık Kiralama A.Ş. 200 milyon Türk Lirası değerinde kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi.

9 Kasım 2017 Perşembe günü gerçekleştirilen söz konusu ihraç 104 gün vade süresi ile 200 milyon Türk Lirası fonlama ile temin etmiş oldu.

Türkiye’nin kamu sermayeli ilk katılım bankası olarak bilinen Ziraat Katılım Bankası faaliyetlerine 29 Mayıs 2015 tarihinde başladı. 29 Mayıs tarihinden bugüne kadar Sermaye Piyasası Kurulu’ndan temin edilen 1,5 milyar Türk Lirası değerindeki ihraç tavanına ilişkin olarak nitelik yatırımcılara gerçekleştirmiş olduğu kira sertifikası ihracatı toplamda bakıldığında 1,15 milyar Türk Lirasına ulaştığı görülmekte.

Kira sertifikası ihracı ile ilgili açıklamalarda bulunan Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Metin Özdemir, kira sertifikası ihracına gelen talepten çok memnun olduklarını, bankanın 10. kira sertifikası ihracını başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini, bundan öncekilerde de olduğu gibi bugünkü 200 milyon Türk Lirası değerindeki kira sertifikası ihraca gelen yoğun talep, bankanın güçlü ve kuvvetli olan sermaye yapısı, vermiş oldukları kalite ile birlikte Türkiye ekonomisine duyulan güvenin yükselerek devam ettiğini gösterdiğini söyledi.

Ziraat Katılım Bankası olarak bankacılık sektörünün öncüsü olma vizyonu ile ilerleyen dönemlerde de Türkiye adına hep birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyleyen bankanın Genel Müdürü Metin Özdemir, “Paylaştıkça daha fazlası” ilkesinin katılım bankacılığı ruhunu temsil ettiğini, bankanın da bu ilke ile büyümeye devam edeceğini söyledi.