Ziraat Katılım’dan 120 Ay Vadeye Kadar Uzanan Ödeme Planları ile Konut Finansmanı!

Faizsiz bankacılık sektöründe hizmet veren, uygun kar payı oranları ile müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik kampanyalar düzenleyen, uzman kadroları ile müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun çözümler sunan Ziraat Katılım Bankası, bireylerin bütçelerini zorlamadan, uygun koşullarda, uygun vadelerde ve düşük kar payı oranları ile konut finansmanı sağlamaktadır.

Kirada oturup artık kendi evlerinin sahibi olmak isteyen ya da 2. bir evim olsun diyen müşterilerine özel çeşitli ödeme planı seçenekleri ile finansman desteği veren Ziraat Katılım Bankası, 120 ay vadeye kadar uzanan imkanlar vermektedir.

Bireylerin hayalini kurdukları, satın almayı düşündükleri evi eksper tarafından raporunu tutturup, raporun sonuçlarına göre finansman desteği veren banka, ekspertiz değerinin yüzde 80’inine kadar destek verip, ekspertiz ücreti almaktadır. Ekspertiz ücreti evin bulunduğu konumdan evin kaçıncı katta olması ve benzeri gibi tüm özelliklerine göre farklılık göstermektedir.

Banka ilerleyen dönemlerde müşterilerinin kredi ödemelerinde problem yaşaması, ölmesi ve benzeri gibi durumlar için evin üzerine ipotek tesis etmektedir. Müşteriler tüm aylık kredi ödemelerini bitirmeleri durumunda evin üzerinde ipotek kalkmaktadır. Banka konut finansmanı başvurusu esnasında bireylerden kefil talep etmese de, gerekli görülmesi durumda kefil talep edilebilmektedir. Bu nedenle bireylerin istisna durumlar için önceden kefillerini belirlemesi finansman alma süreçlerini hızlandırmaktadır.

Uygun kar payı oranları ile sunulan Ziraat Katılım Bankası konut finansmanı başvurusunda banka, başvuru formu, kimlik cüzdanı, sürücü belgesi ya da pasaporttan herhangi birinin fotokopisini, aylık net gelirleri gösteren doküman ve ikametgah belgesi istemektedir. Başvuru esnasında banka başka belgeler de talep edebilmektedir. Gerekli görülüp kefil istenmesi durumunda ise kefillerin de aynı belgeleri getirmeleri şarttır.