16 Bin Genç Çiftçi Hibe Desteğinden Yararlanacak!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programından yararlanacak başvuru sahiplerinin belirlendiğini yazılı açıklama ile duyurdu.

Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programına ilişkin olarak Faruk Çelik, 2017 yılında 16 bin genç çiftçiye toplamda 483 milyon lira değerinde hibe desteği verileceğini açıkladı.

30.000 TL Hibe Desteği Verilecek

2017 yılına ilişkin olan başvuruların, iller bazında oluşturulan komisyonlar tarafınca yapılan değerlendirmelerin bugün bittiğini söyleyen Faruk Çelik, toplamda 161 bin 529 başvurusu yapıldığını, yapılan değerlendirmelerin neticesinde ise 16 bin 67 genç çiftçinin hibe desteğinden yararlanmaya hak kazandığını açıkladı.  Bakan Çelik, hibeye ilişkin olarak toplamda 30 bin Türk Lirası olmak üzere destek verileceğini bildirdi.

2016 yılında başlatılan ve 3 sene boyunca devam edecek olan söz konusu programa ilişkin olarak 2016 yılında farklı türlerde projeler karşılığında genç çiftçilere 450 milyon lira değerinde hibe desteğinin verildiğini açıklayan Bakan Faruk Çelik, 2017 yılında ise 16 bin 67 genç çiftçiye destek verileceğini, desteğin ise toplamda 483 milyon liraya tekabül ettiğini söyledi. Projelere ilişkin olarak ise büyükbaş ile küçükbaş hayvanlar olmak üzere toplamda 165 bin 400 tane hayvan dağıtımları meydana gelecek. Genç çiftçilere sağlanan hibe desteklerinin kırsal kalkınmaya ilişkin olan desteklerinin sadece küçük bir kısmı olduğunu söyleyen Bakan Çelik, yapılan desteklerdeki hedeflerinin hem tarımsal nüfusu daha da gençleştirmek olduğunu hem de kırsal kalkınmanın genç bireylerle daha canlı ve kalıcı bir şekilde oluşmasını sağlamak olduğunu söyledi. Çelik, yapılan tüm hibe destekleri için tüm genç çiftçilere ve ülke adına hayırlı olması temennilerinde bulundu.