Tarımsal Hibe Destekleri İçin Başvuru Süreci Uzatıldı!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından verilecek olan, hedefinde ise kırmızı et, kanatlı et, yumurta ve süt ürünlerinin üretiminde kullanılması yer alan, toplamda 165 milyon Euro gibi bir rakama tekabül eden hibe desteği için başvuru sürecinin uzatıldığını duyurdu.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) verilecek hibe desteği için başvuru sürecinin uzatıldığını duyurdu. Son başvuru tarihi 10 Nisan 2018 iken, bu tarih 13 Nisan 2018 tarihine kadar uzatıldı. Toplamda 164 milyon 706 bin Euro’ya tekabül edecek olan hibe desteği, kırmızı et, kanatlı eti, yumurta ve süt ürünlerinin üretimi için hayata geçirilecek olan tarımsal işletme projelerine verilecek.

Başvuru ve Proje Teslim Tarihleri Uzatıldı!

Hibe desteğinden faydalanmak isteyen adaylar, başvurularını 13 Nisan 2018 Cuma gününe kadar internet üzerinden yapabilecekler. IPARD II (Avrupa Birliğine Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı) Programı dahilinde 21 Aralık 2017 tarihinde başvuruları başlanan hibe desteği için Türkiye’nin 42 farklı şehrinde yer alan Türkiye Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) koordinatörlüklerine proje sunumu için davet edilecekler.

Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar adı verilen, kırmızı et, süt, yumurta, kanatlı eti gibi ürünlerin üretimi için 164 milyon 706 milyon Euro’ya tekabül eden önemli bir bütçe ayrımı yapıldı. Yapılacak olan bu hibe desteği için proje sahipleri, gerekli evraklar ile birlikte 13 Nisan 2018 Cuma gününe kadar başvurularını yapabilecekler.

2 Nisan 2018 olan son başvuru tarihi ilk etapta 10 Nisan’a; 5 Nisan olan projelerin son teslim tarihi ise 13 Nisan 2018 tarihine ertelendi.