2 Şeker Fabrikasının Daha Özelleştirme İhalesi Tamamlandı

Şeker Fabrikaları satılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftanın son günü Niğde Bor Şeker Fabrikası ve Kırşehir Şeker Fabrikası için satış gerçekleşmişti. Bugün gerçekleşen ihalede de Çorum ve Yozgat şeker fabrikalarının sahipleri belirlendi.

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ne ait olan Çorum Şeker Fabrikası için ihale bugün yaptıldı. İhalede en yüksek teklif Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den geldi. Şirketin verdiği teklif 528 milyon Türk Lirası oldu. Gerçekleştirilen ihalenin ilk aşaması kapalı zarflar ile elemesiz teklifler alınarak yapılırken, devamında üç elemeli tur gerçekleştirildi. Açık artırma başlangıcı 441 milyon Türk Lirası olarak uygulanırken, artırım aralığı da 1 milyon Türk Lirası olarak belirlendi. İhalenin kazananı 528 milyon Türk Lirası değer ile Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. oldu.

Gün içerisinde yapılan bir diğer ihale ise Yozgat Şeker Fabrikası için gerçekleştirildi. Aynı yöntemler izlenerek gerçekleştirilen ihalede başlangıç tutarı 244 milyon Türk Lirası olarak belirlenirken, atırım aralığı da 1 milyon Türk Lirası olarak belirlendi. İhaleye katılan firmalar arasından Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret A.Ş. 275 milyon Türk Lirası değer karşılığı ile Yozgat Şeker Fabrikası’nın yeni sahibi oldu.

Geçtiğimiz hafta özelleştirmesi yapılan Bor Şeker Fabrikası’nın sahibi de 336 milyon Türk Lirası ile ihaleyi kazanan Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret A.Ş. olmuştu. Aynı zamanda Kırşehir Şeker Fabrikası için gerçekleştirilen ihalenin galibi de 330 milyon Türk Lirası değer ile Tutgu Gıda Turizm İnşaat İmalaet İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. olmuştu.