460 bin Kişiye 50 bin TL Faizsiz Kredi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bugün yaptığı açıklamada, KOSGEB vasıtası ile işletme sahiplerine verilen 50 bin Türk Lirası sıfır faizli kredi desteği programının kapsamında tam 460 bin 167 işletme sahibinin destekten faydalanma hakkını kazandığını açıkladı.

İlk olarak 2016 yılının son çeyreğinde düzenlenen 50 bin Türk Lirası sıfır faizli kredi desteğinden 20 bin civarında işletme sahibi faydalanırken, 200 bin civarında başvuru gelmişti. Hal böyle olunca ödeneği artırarak tekrar bir düzenleme yapan hükümet cephesi, bu sefer 700 bin’in üzerinde başvuru aldı. Gerekli kriterleri sağlayan işletme sahiplerine sunulan 50 bin Türk Lirası sıfır faizli kredi desteğinden 2017 yılının ilk çeyreğinde tam 460 bin 167 işletme faydalanabilecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 2017 yılı içerisinde KOSGEB tarafından düzenlenen “Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği” programı kapsamında 460 bin 167 işletme sahibine 50 bin Türk Lirası tutarında kredi desteğinden faydalanmaya hak kazandığını dile getirdi. Bakan Özlü yaptığı açıklamada 28 Şubat 2017 tarihi itibariyle başlayan süreç itibariyle işletme sahiplerinin anlaşmalı bankalar ile birlikte kredi talebi sunması halinde işlemlerinin tamamlanarak destekten sorunsuz bir şekilde faydalanacağını aktardı.

Bankalar İle Sorunlu Olan İşletmelere KOSGEB’den Destek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bugün yaptığı açıklamada KOSGEB’in 50 bin Türk Lirası faizsiz kredi desteğinden faydalanmaya hak kazanan işletmeler arasında, bankalar ile sorun yaşayan işletme sahiplerinin, bulundukları bölgede yer alan KOSGEB il müdürlüklerine başvurmaları halinde, sorunların en kısa süreç içerisinde çözüme kavuşturulacağının da bilgisini verdi. Krediden faydalanmaya hak kazanan 460 bin 167 işletmeden şimdilik 362 bin 906 tanesinin başvuru formunu KOSGEB’in internet sitesinden temin ettiğini, bu işletmelerden ise 43 bin 962 tanesinin bankalardan kredisini temin ettiğini aktardı.