Artık 12 Aydan Fazla İşsiz Kalınmayacak

Ülkede istihdam seferberliği devam etmesine rağmen, hükümet uzun zamandır işsiz kalanlar için yepyeni bir düzenleme yapmak üzere harekete geçti. Yapılacak olan çalışmalar sayesinden bunda sonra 12 aydan fazla kimse işsiz kalmayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, 2017 yılı ile birlikte başlatılmış olan istihdam seferberliği kapsamında yepyeni bir döneme girmeye hazırlanılıyor. Gerçekleştirilen istihdam seferberliği çalışmalarının ardından elde edilen veriler, hem hükümetin hem de halkın yüzünü güldürdüğünü gösteriyor. Fakat daha da çok vatandaşı mutlu edebilmek ve haklı bir çalışma gerçekleştirebilmek adına 12 aydan fazla bir süredir işsiz kalanlar için yoğun bir çalışma başlatılmasına karar verildi. Bu doğrultuda Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından işsizlik oranları incelenerek, bu konu üzerine gelen şikâyetler gözden geçirildi. İşsizlik oranlarını ve şikâyetleri inceleyip gözden geçiren İŞKUR, inceleme esnasında ayrıca uzun süredir işsiz kalan kişilerin haklı isyanlarını da dinledi.

Bu süreçte yaklaşık olarak 5 milyon işsiz kişinin kapılarına gidilerek, işsiz kaldıkları süre zarfı içerisinde yaşamış oldukları sıkıntıları dinlendi. İŞKUR programlarına kayıt olduğu halde 12 ayı aşkın süredir işsiz kalan kişilerin dertlerine derman olabilmek için, hükümet bir takım düzenlemelere gidiyor. Bu kişiler için özel bir çalışma başlatan hükümet, 12 aydan fazla bir süredir işsiz kalanların, yeniden İŞKUR şubelerine giderek yaptırmış oldukları kayıtları güncellemelerini istedi. Düzenlemeler hayata geçirildiği takdirde, bu kişilerin yılsonuna kadar iş sahibi olması bekleniyor.

İŞKUR listelerinin incelenmesi esnasında istihdam edilecek olan kişilerin öncelik sıralarının belirlenerek her haneden en az bir kişinin iş sahibi olabilmesi hedefleniyor.