ASO Başkanı Özdebir: Türkiye Ekonomisine Güveniyorum, Güzel Günler Gelecek

Türkiye ekonomisi ve sanayi sektörü hakkında açıklamalarda bulunan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, son zamanlarda tahsilatlarda sorunlar yaşandığını, bunun sonucunda da sanayicilerin çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını, sanayicilerin varlıklarını koruyabilmek adına konkordato yoluna başvurduklarını söyledi.

Sanayicilerin konkordato başvurularının artmasından dolayı borçlu firmaların alacaklarını da sıkıntıya düşürdüğünü söyleyen Özdebir, sıkıntılardan ötürü insanların dolduğunu, ekonominin yarısının temelinde moralin yattığını, Türkiye ekonomisinin geleceğine güvendiğini, bazen sorunlar yaşansa da altından kalkıldığını söyledi. Türkiye’nin ortalama olarak 10 senede bir sorunlar yaşadığını söyleyen Özdebir, ekonominin en hassas olduğu konulardan birinin cari açık olduğunu, Türkiye’deki teknoloji seviyesi ve eğitim sistemindeki zaafların meydana gelen problemlerin temelini oluşturduğunu söyledi.

“Türkiye’nin 2-3 Tane PETKİM’e İhtiyacı Var”

Cari açığın düşürülmesi için mal ticareti kapsamında çok daha fazla üretim yapılması gerektiğini söyleyen Özdebir, hangi kalemlerde cari açık olursa o grupta üretim yapılması, oraya yatırım yapılması gerektiğini, ülkenin 2 ya da 3 tane PETKİM’e ve demir çelik tesisine ihtiyacının olduğunu söyledi.

Türkiye İş Bankası hisselerinin Hazineye devredilmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Özdebir, bu konuyla ilgili tartışmalarının gündem madde olmasının nedeni olarak gündemin meşgul edilmesinin hedeflendiği olduğuna inandığını, söz konusu tartışmaların yabancı yatırımcılar üzerinde çok fazla etkisinin bulunmadığını, olayın 2 farklı yönünün bulunduğunu söyledi. Türkiye İş Bankası’nın ülkenin en iyi yönetilen bankalarından biri olduğunu söyleyen Özdebir, bankanın adının şaibeli konularla konuşulmasının hoş olmadığını söyledi.