Bayram Yaklaştı, Derin Dondurucu Satışları Arttı

Kurban Bayramı’nda sayılı günler kaldı. Durum böyle olunca da vatandaşlar hem derin dondurucu hem de kıyma makinesi almaya başladılar. Toplamda 22 milyon kayıtlı kullanıcı bulunan Gittigidiyor’un 1 ayda ortalama olarak 83 milyon ziyaret alıyor. Gittigidiyor verileri incelendiği zaman temmuz döneminde derin dondurucu satışları artış göstermeye başladığı, 1 ile 7 ağustos tarihleri arasında ise geçen senenin aynı dönemine kıyasla derin dondurucu satışlarının 2 kat arttığı gözlemlendi. Ağustos döneminin ilk haftasında meydana gelen derin dondurucu satış hacminin temmuz döneminin ilk 7 günlük dönem ile kıyaslandığı zaman artış oranının 5 buçuk kat fazla olduğu gözlemlendi.

Vatandaşların derin dondurucu alımlarında ayırdıkları bütçelerin ortalama olarak 1.000 Türk Lirası olduğu açıklandı. En çok tercih edilen derin dondurucular ise dikey kurulumlu ve toplamda 200 litre hacmi olanlar oldu. En çok derin dondurucu satın alan şehirler ise Bursa, Kocaeli ve Adana odu.

“Geçen Seneye Göre Satışlar Arttı”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan GittiGidiyor Ticari Direktörü Bülent Elçin, Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte hava sıcaklıklarının artış gösterdiğini, derin dondurucu satışlarının temmuz dönemi itibariyle artış gösterdiğini, ağustosta ise hızlandığını, ancak satışları artan ürünlerin bunlar olmadığını, mutfaklar kullanılan diğer ürünlerin satışlarında da artışlar yaşandığını, bayramda kasapların çok yoğun olduğunu, bu nedenle de vatandaşların kıyma makinesi almayı tercih ettiklerini söyledi. Kıyma makinesi satışlarının da bu dönemde yükseldiğini söyleyen Elçin, bayramlarda çok sayıda misafirin ağırlandığını, bu nedenle de kahve makinesi ile mutfak robotu gibi küçük ev aletlerine olan talepte de artışların söz konusu olduğunu söyledi.