Esnaf Bayram Tatili Hakkında Konuştu!

Kurban Bayramının uzatılıp uzatılmaması hakkındaki çeşitli tartışmalar devam ederken Esnaf Odası konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kurban Bayramı tatilinin uzatılmaması konusunda isteklerini dile getirdiler.

Kurban Bayramının yaklaşması ile birlikte tatilin kaç gün olacağı merak konusu haline gelmişti. Bu süreçte bayramın uzatılması büyük bir kesim tarafından istenirken esnafların bu durum karşısındaki tavırları son derece dikkat çekti. Uzun bir tatil sürecinin esnafları sanıldığı gibi olumlu bir şekilde etkilemediği belirlenirken bu konuda şikayetçi olduklarını da dile getirdi. Yapılan yazılı açıklama ile konu hakkındaki şikayetlerini dile getirdiler.

Bendevi Palandöken tarafından yapılan yazılı açıklamanın ardından tatilin birleştirilmesi halinde uzatılması sonrasında bu sürecin pek çok kişi tarafından değerlendirilmek istendiği belirlendi. Değerlendirmenin ardından tatilin uzaması sonrasında şehirlerin boşalacağı tahmin ediliyor. Şehirlerin boşalmasının ardından beklenildiği gibi vatandaşların alışveriş oranları da hızlı bir şekilde düşecek. Bu tatilin esnafları sanıldığının aksine olumsuz bir şekilde etkileyeceği ifade edildi.

Şehirlerin boşalmasının esnafları ekonomik açıdan sıkıntıya sokması beklendiğinden dolayı bu durumdan en az zararla çıkmaları için bayram tatilinin 10 güne kadar çıkarılmaması gerektiği tartışılanlar arasında yer aldı. Tatil süresinin sadece ekonomik açıdan değil aynı zamanda uzatılması halinde yaşanan trafik yoğunluğu ve kazalar açısından da son derece önemli olduğu belirtildi. Tatilin uzatılmasının sadece turizm sektörüne katkı sağlaması bekleniyor. Esnafın aksine turizmciler ise tatilin uzatılması konusunda yoğun istek içerisindeler.