Bitcoin Wall Street’teki İlk Gününde İki Defa Devre Kesici Çalıştırdı!

Bitcoin bugün tarihi bir gün yaşadı. Vadeli işlemlere başlayan Bitcoin, Wall Street’te ilk gününü geçirdi.

Bitcoin için 2017 yılı adeta milenyum oldu. İlk etapta 5 bin dolar, 7 bin 500 dolar seviyelerini geçirerek yatırımcısını mutlu eden, sonrasında da 10 bin dolar barajını aşarak adeta destan yazan Bitcoin, bugün Wall Street’te ilk gününü geçirdi. Cboe Global Markets (CGM) tarafından vadeli işlemlerin başladığı bugünde Bitcoin için oldukça haraketli zamanlar geçti.

Vadeli işlemlerini açtıktan sadece 4 saatlik bir süre sonrasında kontratlar tam yüzde 20 oranında yükseliş yakaladı. Dealerlar, ilk işlem hacminin beklentilerin çok üstünde olduğunu, internet sitesinde yaşanan yoğunluk sebebi ile işlemlerin önemli ölçüde geciktiğini ifade etti.

Grace Hall Trading LLC’nin yönetici ortağı olan Hecke, zaman geçtikçe daha sağlam bir piyasa görüleceğini ifade ederken, işlem yapmanın da oldukça basit olduğunu aktardı.

Sanal para birimi için adeta yeniden doğum günü olan gün boyunca, 15 bin dolar seviyesinden açılan bitcoin kontratları, kısa bir sürede 17 bin 780 dolara kadar çıktı. İlk gün ise tam bin 739 adet kontrat el değiştirmeyi başardı.

CBOE tarafından Bitcoin vadeli işlemlerinde yaşanan volatiliteyi en aza indirgeyebilmek adına iki aşamalı devre kesiciyi sürekli olarak uygulamada tuttu. İlk devre kesici işlemlerin başlamasından sadece iki buçuk saat sonra devreye girerken, ikinci devre kesici de işlemlerin başlangıcından dört saatlik süre geçince devreye girdi.

Şirket, internet sitesi üzerinden yaptığı yazılı açıklamasında fiyatların yüzde 10 oranında aşağı ya da yukarı yönlü hareket etmesi halinde devre kesicilerin tetiklendiğini ve işlemlere iki dakikalık ara verildiğini ifade etti.