Bitcoin Tarihinde Bir İlk! 5.000 Dolar Barajı Aşıldı!

Son dönemde gündemden düşmeyen ve Çin’de yasaklanması ile birlikte değer kaybedeceği öngörülen Bitcoin şaşırtmaya devam ediyor. Kısa bir gerileme dönemi yaşayan Bitcoin zincirlerini tekrar kırarak yükselişe geçti ve 5.000 Dolar barajını aştı.

Kripto para birimi olarak kullanılmakta olan Bitcoin için dün Rusya’dan yeni sınırlandırmalar getirileceği haberi geldi. Bu haber sonrasında her ne kadar Bitcoin’in değer kaybedeceği öngörülse de yatırımcılarını tekrar şaşırtan Bitcoin 5.000 Dolar seviyesini aşarak tarihin en yüksek seviyesine ulaştı.

Eylül ayı sonrasında Bitcoin, Çin’deki borsaların kapanması ardından düşüşe geçmişti. 1 Eylül tarihinde 4 bin 950 dolar seviyesinde olan Bitcoin, 14 Eylül tarihine kadar 3 bin 226 Dolar seviyesine kadar gerilemişti. Devam eden süreçte hızlı yükselişini tekrar kazanan Bitcoin, 12 Ekim 2017 Perşembe günü yüzde 5,16’lık bir artış yaşayarak 5 bin 80,23 Dolar seviyesine ulaştı.

Finans analistleri tarafından yapılan açıkalamada sanal para birimi Bitcoin’in Çin piyasalarında yasaklanması sonrasında Japonya, Güney Kore, Hong Kong borsalarında sık kullanılmaya başlanması ile birlikte olumsuz etkinin ortadan kalktığını ve kaybedilen değerin fazlası ile telafi edildiği belirtildi.

2008 yılında ortaya çıkan Bitcoin, 2016 yılı itibariyle 100 bin adetlik bir satıcı kapasitesine ulaşmayı başardı. İnternet üzerinden gerçekleştirilen alışverişlerde ödeme kolaylığı sağlayan Bitcoin, Paypal’ın Türkiye’deki hizmetlerini durdurma kararı alması sonrasında Türkiye’de de sık kullanılmaya başladı.

Eylül ayında Çin borsasında işlem yasağı görmesinin akabinde Knox Group tarafından Dubai’ye inşa edilen bir konut projesinde daire satışında Bitcoin’in kullanılacağının duyurulması Bitcoin’e olan rağbeti artırırken, devam eden süreçte bir Türk inşaat firması Ankara’da inşa ettiği konut projesinde dairelerin bir kısmının Bitcoin bazlı satılacağını duyurdu.