Bosch’tan Kripto Para Devine Yatırım!

Dünya genelinde geniş bir pazar ağına sahip olan Almanya menşeili Bosch, sanal para devi olan IOTA ile bir anlaşma aşamasına gelindiğini, Robert Bosch GmbH’ye ait girişim sermaye şirketi tarafından IOTA’ya yatırım yapılacağını açıkladı.

Robert Bosch Gmbh’ya ait girişim sermaye şirketi olan Robert Bosch Venture Capital GmbH, sanal para şirketi olan IOTA ile anlaşma sağlandığını ve IOTA’ya yatırım yapılacağını duyurdu. İki şirket arasında imzalanan ortaklık anlaşması ile birlikte yapılacak yatırım da kesinleşmiş oldu.

Bosch’a ait resmi Alman internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, imzaların atıldığı anlaşma sayesinde IOTA’nın büyük oranda satın alınacağını, aynı zamanda şirketin yatırım ortakları arasında bulunmakta olan Hongquan Jiang’ın da IOTA Vakfı için danışman olarak görevlendirileceği ifadelerine yer verildi.

Almanya menşeili dev şirket Bosch tarafından IOTA’ya yapılacak olan yatırım kesinleşmiş olsa da, şirketin yapacağı yatırım miktarı konusunda her iki cepheden de bir açıklama yapılmış değil.

Kripto para piyasaları arasında dünya genelinde en büyük yedinci şirket olmayı başaran IOTA’nın sahip olduğu piyasa değeri, hisse başı 4,5 dolar üzerinden işlem görmeye devam ediyor. Yatırım ortakları arasında yer alan Hongquan Jiang’ın bahsi geçen yatırım ile alakalı yaptığı açıklamasında, IOTA ile Bosch arasındaki çalışmaların yaklaşık 1 yıldır devam ettiğini, IOTA’nın kullandığı para biriminin yenilikçi bir sistem barındırdığını, bu yenilik sebebiyle de sistemden önemli ölçüde heyecan duyulduğunu aktardı.

Bosch ile IOTA Vakfı arasında birçok sinerjinin yakın dönemde ortaya çıkacağını ifade eden Jiang, açıklamasında teknolojinin yakın dönem itibariyle endüstride daha fazla hayata geçirilmesi aşamalarını sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti.