EBRD Türkiye Direktörü: Şartlar Ne Olursa Olsun Türkiye’ye Yatırımları Sürdüreceğiz

2009 yılından bugüne kadar Türkiye’de faaliyette bulunduklarını söyleyen EBRD Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner, söz konusu dönemde sürekli olarak başarı hikayeleri yazdıklarını, bugüne kadar yaptıkları yatırımlardaki en payın Türkiye’ye olduğunu söyledi.

“Şartlar Ne Olursa Olsun Türkiye ile İş Yapacağız”

Türkiye ekonomisinin uzun vadede kalkınacağına inandıklarını söyleyen Tuerkner, şartların zorlaşması durumunda bile Türkiye ile iş yapmayı sürdüreceklerini bildirdi.

EBRD’nin İzmir metro hattı projesi için destek verdiğini söyleyen Tuerkner, söz konusu desteğin toplam tutarının 80 milyon avro değerine tekabül ettiğini, aynı zamanda İzmir’e ziyarette bulunduklarını, metroya ve arabalı vapura bindiğini, bugüne kadar İzmir’de gerçekleştirilen pek çok projeye destek verdiklerini ancak ilk defa İzmir’i ziyaret ettiğini bildirdi.

İzmir’deki ilk desteklerinin 2013 senesinde gerçekleşen 3 arabalı vapur alım projesi olduğunu söyleyen Tuerkner, devamında da 85 vagon alımı projesiyle desteklerine devam ettiklerini, sağlanan yatırımlarla İzmir’in ulaşım altyapısına katkı sağlanmış olacağını, bundan da son derece memnun olduklarını söyledi.

“11 Milyar Avro Yatırım Yaptık”

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın 2009 yılından bugüne kadar hem kamu hem de özel sektöre yaptığı yatırımların toplam tutarının 11 milyar avroya tekabül ettiğini söyleyen Tuerkner, bu kapsamda da sürekli olarak başarılara imza attıklarını, Türkiye’de çok iyi müşterilerin bulunduğunu ancak kendileri için en önemli müşterilerin özel sektör olduğunu, yaptıkları yatırımların ortalama olarak yüzde 96’lık kısmının özel sektörden oluştuğunu söyledi.