Dövizle Gayrimenkul Kiralama ve Satışa Son!

Ev ve dükkanlarda artık dövizle kiralama ve satış döneminin sona erdiğini söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bu kapsamdaki çalışmaların Meclis’e gelmesi için devam ettiğinin bilgisi verdi.

Dövizle Gayrimenkul Kiralamaya Son!

Fransa Finans Bakanı Bruno Le Maire ile görüşen Albayrak, yaptığı görüşme sonrasında Türkiye’ye dönüş yaparken bir grup medya grubunun sorduğu sorulara cevap verdi. Türkiye ve benzeri gibi güçlü olan tüm ülkelerin dolarizasyon problemlerinin geride kalması gerektiğini söyleyen Albayrak, bu kapsamda da Türkiye’de yoğun çalışmalara start verildiğini, alışveriş merkezlerindeki dükkanlarda, evlerde, tüm gayrimenkullerde döviz ile satış ve kiralamaların sonlanması için gerekli olan tüm adımları atacaklarını, çalışmalarda bulunacaklarını söyledi. Döviz kredisi bulunan portföyleri söz konusu çalışmadan ayrı tutacaklarını söyleyen Albayrak, bu konunun en yakın zamanda Meclis’e geleceğini, bu konuda hakkında toplumda da yoğun bir talep olduğunu, tüm ayrıntıları için hukuki süreçlerin çalıştığını söyledi.

Vergi Barışı Bir Daha Olmayacak

Vergi barışı için verilen sürenin sonuna gelindiğini söyleyen Albayrak, yapılandırmaya başvuru yapanlarının sayısının çok fazla olduğunu, söz konusu rakamın 5 milyon 484 bin 200’e tekabül ettiğini, mükelleflerden alınacak toplam tutarın ise 60,5 milyar Türk Lirasına tekabül ettiğini söyledi. Bakanlıkta kendi olduğu süre zarfında artık vergi barışının olmayacağını söyleyen Albayrak, kendisinin bakanlıkta ne kadar kalacağını bilmediğini, kendilerinin çok daha yalın ve tabana yayılmış vergi sistemi için çalıştıklarını söyledi.