Döviz Düşüyor, Demir Fiyatları Artıyor!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, demir fiyatları ve inşaat sektörü hakkında açıklamalarda bulundu.

Demirin fiyatlarında meydana gelen artışlar ile birlikte inşaat sektöründe tansiyonların arttığını söyleyen ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran, demir fiyatlarındaki artışın aynı zamanda enflasyın ve dövizde meydana gelen artışlardan çok daha fazla olduğunu söyledi.

Yazılı açıklamalarda bulunan Gürsel Baran, ocak ayı döneminde pazarda demirin tonunun bin 830 Türk Lirası olduğunu ancak şuanda bu fiyatın 2 bin 155 Türk Lirasına kadar çıktığını söyledi. İnşaat sektörünün demir fiyatlarında meydana gelen artıştan dolayı kaygılı olduğunu söyleyen Gürsel Baran, bu artışların devam etmesi durumunda ise Türkiye ekonomisinin en canlı sektörleri arasında yer alan inşaat sektörüne darbe vurduğunu söyledi. Baran, demirde meydana gelen fiyat artışları sebebi ile inşaat sektöründe tansiyonların çıktığı ifadesini kullandı.

Sektörde yapılan ihalelerdeki inşaat maliyet hesaplarının yıl başındaki fiyatları endeks alarak hesaplamaların oluşturulduğunu söyleyen Gürsel Baran, yaşanan mağduriyetlere acilen önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

Demir fiyatlarından dolayı önceki dönemlerde meydana gelen problemlere dikkat çeken Gürsel Baran, sektörün mevcut durumdaki enflasyon ve döviz fiyatlarını endeks alarak maliyet hesaplarını oluşturduğunu söyledi. Dövizde düşüş yaşanırken şuan da demir fiyatlarında meydana gelen artışların anlaşılır bir yanının olmadığını söyleyen Gürsel Baran, bu artışın inşaat sektöründeki ürünlere muhakkak yansıyacağını söyledi. Kamuya iş yapanların olumsuz etkilenmemesi için oluşan fiyat farklarının verilmesinin gerektiğini söyleyen Baran, konut fiyatlarında artış yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.