Af Düzenlemesinde Sürenin Sonuna Geliniyor!

Son dönemlerde kredi,kredi kartı ve senet gibi borçları bulunanlar için getirilen af düzenlemesinin başvuru tarihi için sürenin dolmak üzere olduğu ve sonuna geldiği tespit edildi.

Kredi, kredi kartı, çek ve senet gibi borçlarını ödeyemeyenler için bankalar tarafından yasal takip süreci başlatılıyor. Bu süreçte ülkemizde binlerce kişinin kara listeye alındığı tespit edildi. Kara listeye alınmış olan kişilere 90 günlük bir yasal süreç veriliyor. Bu süreçte ödemelerini yapamayan kişiler hakkında hukuksal yollardan işlemlerin başlatılacağı ifade edildi. Kredi kredi kartı gibi bankalar tarafından verilen imkanlardan bankaların yararlanamayacakları öğrenildi. Bu süreç içerisinde kara listeye girenlerin tekrar bankanın verdiği fırsatlardan yararlanmaları için bir şans daha verildi.

Bu şans çerçevesinde bankalara başvuran kişilerin aftan yararlanmaları için gerekli düzenlemeler yapılacaktı. Borçlarını başvurular sonrasında yeniden yapılandıran vatandaşların 72 aya varan vadelerle borçlarını ödeyebilecekleri ortaya çıktı. Bu konuda tanınan şartın 27 Temmuz tarihinde yani 10 gün sonra biteceği belirlendi. Sicili bozulduğu için kredi kartı ve kredi alamayan vatandaşların borçlarını söz verdiği gibi ödemeleri halinde herhangi bir sıkıntının yaşanmayacağı ve kara listeden çıkacakları tespit edilmişti.

Şimdiye kadar bankalara pek çok başvurunun yapıldığı tespit edildi. Yapılan başvuruların ardından düzenlemeden yararlanmak isteyenler için son uyarılar yapıldı. 10 günlük süreçte tanınan sürecin sonuna gelineceği belirlendi. Durumun avukatlık hale gelmiş olmasından sonra pek çok vatandaş için yapılacak yeni bir düzenlemenin olmadığı belirtildi. Bu konuda hukuki işlemin tamamlanıp sona ermesi bekleniyor. Hacizlik durumda olanların ise bu listeden yararlanma imkanları bulunuyor.