Hükümet Tarafından Gerçekleştirilen KDV Hamlesi Meyvesini Verdi

Hükümet tarafından yabancı yatırımcılar için daha önce tanınmış olan vatandaşlık hakkının ardından gayrimenkul alımında KDV’den muaf tutulması adına yapmış olduğu düzenleme, ilk meyvelerini göstermeye başladı.

Emlak Konut GYO tarafından Başyapı – Güney – Elit iş ortaklığı ile hayata geçirilmiş olan Ofis Karat Bakırköy Projesi’nin toplu açılış töreni gerçekleştirildi. Geçen hafta, Dubai asıllı bir grup yatırımcı tarafından 4 adet iş yeri ile birlikte büyük metrekarelere sahip olan 2 adet ofis satın alındı. Bu konu üzerine yapılan açıklamalarda, Dubaili yatırımcıların almış olduğu iş yeri ve ofislerin değerinin yaklaşık olarak 25 milyon Türk Lirası civarında olduğu bildirildi.

Başyapı Yönetim Kurulu Başkanı olan Musa Baş bu konu hakkında açıklamalarda bulundu. Musa Baş yapmış olduğu açıklamada, yabancı yatırımcıların bu projeyi konumu nedeniyle tercih ettiklerini belirtti. Ayrıca Musa Baş, ticari amaçlı gayrimenkullerde yüzde 18 oranında olan KDV’nin yabancı yatırımlardan muaf tutulması, Dubai asıllı olan bu Arap yatırımcı grubuna kaçırılmayacak bir fırsat olarak geldiğini de belirtti. Bakırköy’de yer alan SSK Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Halkalı’ya taşınmış ve onun yerine 160 milyon lira yatırım bedeline sahip olan bu proje hayata geçirilmiştir.

Agency Gayrimenkul’ün kurucu ortaklarından biri olan Yasin Tatlıdil, yaşanan bu olumlu gelişmelerin ardından bir değerlendirmede bulundu. Yabancı yatırımcılar hakkındaki deneyimleri ile bilinen Yasin Tatlıdil değerlendirmelerinde, daha önceki düzenleme ile 1 milyon dolar değerinde yatırım yapan yabancı yatırımcılara vatandaşlık hakkının tanınmasının gayrimenkul sektörünü hareketlendirdiğini ve ardından KDV’den de muaf tutulmalarına yönelik yapılan düzenleme ile de oluşan bu hareketliliğin daha da çoğalacağını dile getirdi. Ayrıca bu durumun Türkiye’ye önemli bir döviz girişi sağlayacağını da açıklamalarına ekledi.