Kaçak Elektrik Kullananlara Bir Darbe Daha! Cezalar Yüzde 100 Zamlanacak!

Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan açıklamaya göre, EPDK Tüketici Hakları Yönetmeliği’nde gerçekleştirilecek olan değişiklikler sayesinde kaçak elektrik kullanan kişilere verilecek olan cezalara yüzde 100 oranında zam yapılacak.

Kaçak elektrik kullanan kişilere bir darbe daha geliyor. Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu (EPDK), EPDK Tüketici Hakları Yönetmeliği’nde düzenleme yapmak için kolları sıvadı. Yönetmelikte gerçekleştirilecek olan düzenleme sonrasında kaçak elektrik kullanımı gerçekleştirilenlere uygulanan cezalarda önemli bir yükselme olacak.

Türkiye genelinde 40 milyondan çok elektrik abonesi yer alıyor. Tüketici Hakları Yönetmeliği’nde yapılacak olan değişiklik de tüm aboneleri yakından ilgilendiriyor. Kaçak elektrik kullananlara verilen cezalar tam iki katına çıkartılacak. Aynı zamana elektrik abonelerine doğrudan etkileyecek olan yeni düzenlemeler de, yönetmeliğe uygulanacak.

Mevcut sistemde vatandaşlara, son 12 ayda kullanılan tüketim bedelinin 1,5 katı kadar ceza uygulaması gerçekleştiriliyor. EPDK Tüketici Hakları Yönetmeliği’nde yapılacak olan değişiklik sayesinde bu ceza 3 katına kadar uygulanacak. Aynı kullanımı tekrarlayan kişilerin ikinci defa yakalanması halinde kullanacak cezai yaptırım ise, 12 aylık tüketim bedelinin 5 katı olarak belirlenecek.

Vatandaşın Yüzü Gülecek!

Elektrik abonelerinin en çok şikayetçi olduğu konulardan bir tanesi olan, elektrik dağıtım şirketlerinin abonelerden habersiz bir şekilde serbest tüketici sözleşmesi düzenlemeleri. EPDK bu konuda da önemli bir düzenleme yaparak yeni yönetmelik sayesinde elektrik dağıtım şirketlerinin abonenin onayı olmadan bir sözleşme düzenlemesinin önünü kapatıyor.

Elektrik abonelerini yakından ilgilendiren bir düzenleme ise SMS bildiri sistemi olacak. Elektriği kesilen ve açılan abonelere artık elektrik dağıtım şirketleri tarafından SMS ya da e-posta gönderilecek.