Bayram’da İstanbul’da Elektrik Tüketimi Azaldı

İstanbul ilinin Avrupa Yakası’ndan 5 milyondan fazla aboneye hizmet sağlayan Boğaziçi Elektrik Dağıtım’ın verileri incelendiği zaman, ağustos döneminde günlük olarak ortalama 89 bin 522 megavatsaat elektrik tüketimi gerçekleşti. Ancak Kurban Bayramı zamanında elektrik tüketiminde yüzde 43 oranında düşüş yaşanarak 50 bin 988 megavatsaate kadar geriledi.

Bayram’da İstanbul’da Elektrik Tüketimi Azaldı

Arife günü de dahil olmak üzere 20 Ağustos ile 24 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Avrupa Yakası’ndaki toplam elektrik tüketimi incelendiği zaman 245 bin 943 megavatsaat olduğu açıklandı. İlçe bazındaki değerlendirmede bayram döneminde mesken aboneliklerinin çok fazla olduğu Şişli’deki elektrik tüketiminde yüzde 75 düşüş yaşandı. Yenibosna’da da benzer şekilde yüzde 61 oranında düşüş gerçekleşti. BEDAŞ’ın sanayi aboneliklerinin yoğun olarak gözlemlendiği İkitelli ile birlikte Beylikdüzü’nde ise bayram döneminde elektrik tüketimi yarı yarıya gerildi. Bayram sebebiyle üretime ara veren sanayicilerin taleplerinin düşmesiyle yalnızca söz konusu iki ilçenin toplam yüzde 43 oranındaki düşüşe etkisi yüzde 12 seviyesine çıktı.

Ağustos döneminin ortalamasında bayram zamanında elektrik tüketimlerinde büyük ölçütte düşüşler meydana gelsede geçen senenin 31 Ağustos ile 4 Eylül tarihleri yani Kuran Bayramı zamanına göre kıyaslama yapıldığı zaman tüketimde yüzde 10,7 oranında artış meydana geldi. Geçen sene İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki elektrik tüketimi 230 bin 201 megavasaat olarak açıklanmıştı. Oluşan artışta bu sene Kurban Bayramı’mın ağustos dönemi ortasına denk gelmesi gibi mevsimsel etkilere ek olarak işletmelerin hafta içine gelen bayram süresince üretime ara vermeden devam etmesi de etken oldu.