Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! Yıl Sonuna Kadar…

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından bu yılın başında alınan karara göre artık her kredi kartı, banka kartı ve ek kart sahibi kişiler, kartlarını internet alışverişlerinde kullanabilmek için onay vermek zorundalar.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından alınan bu karar doğrultusunda vatandaşlara 17 Ağustos 2017 tarihine kadar kredi kartlarının internet alışverişlerinde kullanmaları için onay vermeleri gerekiyordu. Başvuruların az kalması sebebi ile bu tarihin 31 Aralık 2017 tarihine kadar uzatıldığı duyrulmuştu. 170 milyon kart kullanıcısından sadece 68 milyonu internet kullanımı için onay verilirken, verilen ek sürenin de sonuna yaklaşılması sebebi ile bankalar hem eposta, hem SMS, hem de basılı ekstreler üzerinden vatandaşlara hatırlatmalar yapmaya başladı.

Hem güvenli alışverişi, hem de dolandırıcılığı en aza indirgemek adına BDDK tarafından hayata geçirilen bu uygulama aslında sadece internet üzerinden yapılan alışverişler için bir engel getirmeyecek. Aynı zamanda sanal pos üzerinden yapılan sigorta poliçesi ödemeleri, TV ödemeleri, online oyun ödemeleri, müzik ödemeleri gibi ödemeler için de yasak getirecek olan BDDK, vatandaşların kart kullanımlarına devam edebilmeleri için bankalarının internet ya da mobil bankacılığını, ATM’lerini veya şubelerini kullanarak onaylarını iletmeleri gerektiğini ifade ediyor.

1 Ocak 2018 tarihi sonrasında basılarak kullanıcısına teslim edilecek olan her kart da aynı zamanda internet alışverişlerine kapalı olacak. Yeni kart sahibi olacak olan vatandaşlar da yeni yıl itibariyle gelecek olan tüm kartlarını internet alışverişlerinde kullanabilmek adına onaylarını tekrar bankaya iletmeleri gerekecek.