Memurlara Ek Ödemeler Başlıyor!

7 Ocak 2015’ten önce emekli olup, 30 yıldan fazla çalışmış olan on binlerce memurun merakla beklediği ek ödeme haberi sonunda geldi. Ödemeler 3 ay içerisinde yapılacak. SGK tarafından tüm hazırlıklar tamamlandı. 7 bin 500 Türk Lirası’na kadar ödeme alacak memur emeklileri var! İşte detaylar!

Memur emeklisinin büyük bir heyecan ile beklediği ek ödemeler, sonunda başlıyor! 27 Ocak tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanması ile birlikte yürürlüğe giren yasa, 7 Ocak 2015’ten önce emekli olup, 30 yıldan fazla çalışan bütün memur emeklilerini kapsayacak. 30 Yılın üzerinde çalışılmış her yıl için bir ikramiye verilecek.

27 Ocak 2018, Son Başvuru Tarihi!

Hak sahiplerine, dul ve yetimlere hükümet tarafından 1 yıl, yani 27 Ocak 2018 tarihine kadar süre tanındı. Bu süre zarfı içerisinde ikramiyesi için başvuruda bulunan memur emeklileri ikramiyelerini alabilecekler!

İkramiye, Tam 7 bin 500 Türk Lirası!

Resmi Gazete’de yayınlanan yasaya göre 1 yıllık süre zarfında başvuruda bulunmayan memur emeklileri ve hak sahipleri, haklarını tamamıyla kaybedecekler. Başvuru yapanlara ise, başvurularının hemen sonrasında 7 bin 500 Lira kadar olan kısım  3 ay içerisinde peşin olarak hesaplarına aktarılacak. Kala ntutar ödemeleri ise, kanuni faiz ile birlikte, takip edilen yıl içerisinde hesaba yatırılacak.

Başvurular SGK’ya!

Ocak ayının sonu itibariyle başvuruları almaya başlayan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ikramiye ödemelerini yapmaya hazırlanıyor. Şu ana kadar başvuru yapan adayların ödemeleri ise en geç Nisan ayında toplu olarak gerçekleştirilecek. Emekli olunan tarihteki maaşa göre yapılacak olan ödemeler, en düşük olarak 100 Türk Lirası’na tekabül edecek.