Rusya – Türkiye Turizm Ortaklığı

Rusya, Türkiye’ye ortak bir kruvaziyer turu organize ederek, hem ortak ticari ilişkilere bir canlandırma, hem de turizme bir hareket getirme yönünde önemli bir teklifte bulundu. İşte o teklife dair tüm detaylar!

Rusya’dan Türkiye’ye Ortak Kruvaziyer Turu Teklifi

Hem iki ülke arasında sahip olunan ticari ilişkileri artırmak, hem de bölgedeki turizm sektörüne bir hareket getirmek adına Rusya tarafından Türkiye’ye bir teklif sunuldu. Teklifle ilgili bir açıklama yapan Türkiye Otelciler Birliği, Rusya’nın Soçi kenti ile İstanbul şehirleri arasında bir kruvaziyer turları çalışması teklif edildiğini, bu çalışmanın iki ülkenin turizmi için de önemli bir canlanma olacağının aktarıldığı belirtildi.

2017’de Rusya’dan Gelecek Turist Sayısı 3.5 milyon!

Konu ile ilgili bir değerlendirme açılaması yapan Türkiye Otelciler Birliği yetkilileri, 2017 yılı içerisinde Rusya’dan Türkiye’yi ziyaret edecek turist sayısının yaklaşık 3.5 milyon civarında olduklarını belirtti. Moskova’da düzenlenen fuarda bahsi geçen kruvaziyer turu ortaklığının Türk yetkililere ilk defa aktarıldığını belirten Türkiye Otelciler Birliği yetkilileri, bahsi geçen bu turlar için teklif edilen rotanın ise Soçi ve İstanbul güzergahı arasında olduğunu belirttiler.

2015 yılı içerisinde Rusya ile Türkiye arasında meydana gelen uçak krizi, 2016 yılı için Rusya’nın ekonomik yaptırımlar uygulamasına sebep olmuş, bu da Türkiye’yi ziyaret eden Rus turist sayısını önemli ölçüde düşürmüştü. Bahsi geçen bu düşme oranı ise neredeyse yüzde 75 seviyesini geçmiş, 2016 yılında Türkiye’yi ziyaret eden Rus turist sayısı da 866 bin olarak kayıtlara geçmişti.

2017’de 3,5 milyon Rus!

Geçtiğimiz yıl uygulanan ekonomik yaptırımlar sebebiyle Rusya’nın tatil konusundaki ilk tercihi olan Türkiye sekizinci sıraya kadar gerilemişti. Bu yıl, yaşanacak canlanma ile birlikte Türkiye tekrar Rusya’nın en çok tercih ettiği tatil ülkeleri arasındaki birinci yerine geri dönecek olup, rezervasyonlar da bunu gösteriyor.