Petrol Fiyatı Düşüyor! Benzin Ucuzlayacak Mı?

Petrole hakim olan düşüş devam ediyor. Peki benzinde bir ucuzlama olacak mı?

Petrol, bugün itibariyle son 1 yılın en düşük seviyesine kadar geriledi. Brent petrol olarak bilinen petrolün varil fiyatı için Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen petrol stok verileri sonrasında bugün içerisinde 51 Amerikan Doları seviyesine kadar gerileyerek bu yılın en düşük seviyesine ulaşmış oldu. Peki petrolde yaşanan bu düşüş, benzin fiyatlarına etki edecek mi?

Petrolün Varil Fiyatına Düşüş Hakim

Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen petrol stok verileri ile birlikte Brent petrolün varil fiyatı bugün itibariyle 51 Amerikan Doları üzerinden işlem gördü. Güne 53,41 Amerikan Doları seviyesinden başlayan Brent petrol, gün içerisinde saat 14.00 itibariyle tam yüzde 3,42 oranında değer kaybetti.

Yaşadığı değer kaybının sonrasında 53,41 Dolar’dan 51,58 Amerikan Doları’na kadar düşen Brent petrolün varil fiyatı ile birlikte, Batı Teksas türü olan ham petrolün varil fiyatında da yüzde 2,86 oranında bir değer kaybı yaşandı. Batı Teksas türü olarak bilinen ham petrolün varil fiyatı ise gün içerisinde 48,84 Amerikan Doları üzerinden alıcı buldu.

Amerika Birleşik Devletleri Enformasyon İdaresi, dün ülke genelinde mevcut olan ticari ham petrol stoklarının, geçen hafta içerisinde 8,2 milyon varil, yani yüzde 1,6 oranında bir artış ile 528,4 milyon varile kadar ulaştığını açıklamıştı. Amerikan Petrol Enstitüsü ise, Salı günü içerisinde Amerika Birleşik Devletleri’nin stoklarının 11,6 milyon varil artış yaşattığını duyurmuştu.

Yaşanılan bu gelişmelerin dünya genelindeki benzin ve motorin fiyatlarında bir değişme yaşatıp yaşatmayacağı ise piyasalar tarafından büyük bir merak ile bekleniyor.