Powell’dan Faizlere Yönelik Kritik Açıklama!

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) Başkanı Powell, faizler ile alakalı olarak oldukça kritik açıklamalarda bulundu. Söz konusu açıklamalarında Powell, FED tarafından faiz artışlarının periyodik olarak sürdürüleceğini dile getirdi.

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, FED tarafından düzenlenen bir sempozyuma katılarak, bazı önemli açıklamalarda bulundu.

Federal Açık Komitesi Bu İki Riski Ciddiye Alıyor

Söz konusu açıklamalarında ABD Merkez Bankası Başkanı Powell, FED’in faiz artırımları ile alakalı olarak atmış olduğu adımlarda hızlı davranmasının ekonomik büyümeyi yavaşlatacağını, fakat bunun aksine daha sakin hareket etmesi halinde ise ülke ekonomisinin oldukça fazla ısınabileceğini dile getirdi. Öte yandan söz konusu bu açıklamalarında, Federal Açık Komitesi’nin (FOMC) faiz artırımlarında bahsi geçen bu iki riski ciddiye aldığına yönelik değerlendirmelerde de bulundu.

Amerika’da enflasyon rakamlarının yakın tarihte yüzde 2 seviyesine yaklaştığını dile getiren Başkan Jerome Powell, yüzde 2’nin üzerinde çıkılmasına yönelik aşikar bir tablonun görünmediğini, dolayısıyla aşırı ısınmaya ilişkin herhangi bir riskin de bulunmadığına vurgu yaptı.

Faiz Artırımları Kademeli Olarak Sürdürülebilir

Tüm bunların yanı sıra açıklamalarında, Federal Açık Komitesi’nin toplantı tutanaklarına atıfta bulunan Powell, gelir istihdamda güçlü bir büyüme kaydedilmeye devam edildiği takdirde, faiz artırımlarının kademeli olarak devam ettirilmesinin uygun görüleceğini belirtti.

Ayrıca yapmış olduğu bu açıklamalarında Amerika Birleşik Devletleri ekonomisinin bir hayli güçlü olduğuna da vurgu yapan ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, sürdürülebilen ekonomik büyümeyi, oldukça sağlam iş gücü piyasasını ve yaklaşık olarak yüzde 2 civarındaki enflasyonu destekleyebilmek adına para politikalarında düzenlemelere gidilebileceğini açıklamalarına ekledi.