Pttcell İçin Türk Telekom ve PTT 2022 Yılına Kadar Anlaşma Sağladı

2013 yılında Pttcell için Türk Telekom ve PTT’nin ortak olarak başlatmış oldukları çalışmayı 2022 yılına kadar uzatma kararı aldılar. Bu iki şirket yapmış oldukları anlaşmaya göre finansal teknolojiler, e-ticaret ve dijital ödeme kapsamında da iş ortaklığı yapacak. Gerçekleştirilmiş olan imza töreninde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan Ahmet Arslan bir konuşma yaptı.  Ahmet Arslan yapmış olduğu konuşmasında, bugüne değin Pttcell’in yaklaşık olarak 500 bin civarında insana hizmet verdiğini ve bu yılın sonunda ise bu rakamın 1 milyona ulaştırma hedefinde olduklarını dile getirdi. Türk Telekom’un sahip olduğu güçlü alt yapısı ve PTT’nin de yaklaşık olarak 2 bin noktada mevcut bulunan şubeleri neticesinde bu sonucu elde edeceklerine inandığını ifade eden Ahmet Arslan, bu iki şirketin de menkullerini değerlendirmesi ile beraber başarılı işler gerçekleştireceklerine inandığını açıkladı.

Ahmet Arslan ayrıca konuşmalarında bu iki şirketin birlikte çalışmalar yürüterek e-ticaretin büyümesi ve gelişmesi adına lojistik desteklerinde verimli, pratik ve daha çok kullanıcı odaklı çalışmalar gerçekleştireceklerine inandığını anlattı. 2016 yılında e-ticaret alanı için 10 milyon dolar değerinde bir ticaret geliştirmiş olduklarını dile getiren Arslan, 2017 yılı için belirlenen e-ticaret hacminin, 15 milyar dolara çıkmasını hedeflediklerini de açıkladı.

Söz konusu olan bu iki şirket arasında başka iş ortaklığı potansiyellerine de değinen Ahmet Arslan, PTT ve Türk Telekom’un Fintek alanı için birlikte çalışma potansiyelleri olduğunu ifade etti. PTT’nin bu alanda şuan çalışmakta olan bankacılık faaliyetlerinde gelişme gösterebileceğini ve Türk Telekom’un da PTT için bu alanda alt yapı ve teknoloji anlamında destek sağlayarak, Türkiye için e-bankacılık ve fintek alanında büyüme gösterebileceğini açıklamalarına ekledi.

Pttcell için sağlanan anlaşmanın imza törenine, Sirkeci’de yer alan Posta Müzesi’nde Türk Telekom’un Üst Yönetim Kurulu Başkanı olan Paul Doany, Ulaştırma Bakanı olan Ahmet Arslan ve PTT Genel Müdürü olan Kenan Bozgeyik’in katıldı. Tören esnasında Bakan Arslan için özel olarak hazırlanmış bir Pttcell hattı takdim edildi.