Sağlık Turizminden Alınan Pay Büyütülecek!

Türkiye, sağlık turizminden elde ettiği payı yükseltebilmek adına düğmeye bastı. Sağlık turizmi pastasından alınan pay yükseltilecek.

Dünya turizm sektöründe sağlık turizmi oldukça önemli bir konuma sahip. Termal turizm, medikal SPA, estetik operasyonlar, diş tedavileri, yaşlıların kronik hastalıkları için tedavileri gibi birçok alanda Türkiye’ye ulaşım olanaklarının geliştirilmesi, Türkiye’de sunulan hizmetin yükseltilmesi için çalışmalara başlandı.

Çalışmalar, Sağlık Bakanlığı nezdinde gerçekleştirilecek. Bakanlık, bu alanda gelişmelerin önünü açabilmek adına yönetmelik çıkartacak. 50 adet yatak ve üstü kapasiteye sahip olup hizmet veren konaklamalı oteller, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleri olarak hizmet verebilmesini hedefleyecek olan yönetmelik, yakın bir tarihte yayınlanıp, yürürlüğe alınacak.

Yayınlanacak olan yönetmelik ile birlikte kayak merkezlerinde, sahil otellerinde, uygun şartları taşımaları halinde 5 yıldızlı bir hastane gibi sağlık hizmetleri sunulmaya başlanacak. Sağlık turizminin toplam alanı 500 milyar Dolar’a tekabül ederken, bu rakam kişi başı 17 bin Dolar olarak kayıtlara geçiyor. Türkiye’nin bu pazardan şu anda 5 milyar dolar gibi bir Pazar büyüklüğüne sahip olduğu tahmin edilirken, sahip olunan potansiyel ve kapasite ile birlikte bu rakamın ilerleyen dönemlerde yükseltilmesi hedefleniyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, yönetmelik ile birlikte sağlık kuruluşlarının oteller ile anlaşma imzalayarak bu alanda hizmet verebileceklerini belirtti. 2018 – 2019 döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 milyar Dolar seviyesine ulaşılması konusunda hedef koyduğunu belirten Bakan Demircan, yönetmeliğin hazırlandığını, Başbakanlığa gönderildiğini, yakın dönemde yayınlanacağını, sağlık turizmi ile alakalı yasal düzenlemenin de önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu’na sunulacağını belirtti.