Snapchat’te Yüzde 20’lik Hisse Kaybı Yaşandı

Daha borsaya giriş yaptığı ilk gününde büyük bir hisse satışı gerçekleştirmiş olan Snap Inc, şimdilerde ise yüzde 20 civarında değer kaybına uğradı.
Snap Inc’nin bu kadar çok değer kaybetmesine neden olarak, şirketin yılın ilk üç ayına ait olan ve hayal kırıklığı yaşatan verileri olduğu açıklandı.
Snapchat kullanıcılarının sayısının, bu yılın ilk çeyreği döneminde, geçtiğimiz yılın son çeyreğine nazaran yalnızca yüzde 5 civarında bir artış görerek yaklaşık 166 milyon kullanıcıya ulaştığı belirtilmişti.
Yine aynı dönem içerisinde Snap Inc. Şirketinin yaklaşık olarak 150 milyon dolar civarında bir kazanç elde etmesiyle, beklenen kazancın çok altında kaldı. Piyasa uzmanları tarafından bu konuda yapılan açıklamada, şirketin elde etmesi beklenilen gelirin 159 milyon dolar civarında olduğu belirtildi.
Ayrıca yapılan açıklamalarda şirketin yılın ilk 3 ayında yaşadığı net kaybı ise yaklaşık olarak 2,2 milyon dolar civarında olduğu da belirtildi. Mart ayında Snapchat hisselerinde halk arzı yapılmıştı. Söz konusu şirketin o dönemde ki piyasa değeri ise 28 milyon dolar gibi bir rakamdı.
Yine bazı uzmanların bu konu üzerine yapmış olduğu açıklamalara göre, Snapchat en çok sosyal paylaşım ağı olan Facebook ile mücadele ettiği, fakat bu mücadelesini kaybettiğini belirttiler. Bunların yanı sıra Facebook’un yaklaşık 5 sene öncesinde satın almış olduğu Instagram üzerinden de, Snapchat’e benzer özellikler sunuyor. Snapchat ise 2012 yılında kullanıcılara sunularak, birbirlerine resim, video ve yazılı metin gönderebilmelerini sağlayan bir uygulamadır. Zamanla geliştirilen özellikleri ile gönderilen materyallerin süresi de düzenlenebiliyor.
Tüm bunların yanı sıra geçmişte Facebook’un, Snapchat’i satın almak üzere 3 milyar dolar teklifte bulunduğu, fakat bu teklif şirket tarafından reddedildiği de verilen bilgiler arasında yer alıyor.