Turan: Kampanyadan Yararlananların Yüzde 97’si Yastık Altı Ödeme Yaptı

Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan, borçlarının ödemelerini gerçekleştirip, tapularını hemen almak isteyenlere özel düzenlenen indirim kampanyasından yararlananların sayısının 13 bin 321 olduğunu, bu kampanyadan elde edilen gelirin ise 588 milyon 575 bin Türk Lirası olduğunu söyledi.

İndirim kampanyasına ilişkin açıklamalarda bulunan TOKİ Başkanı Turan, TOKİ’den sosyal konut temine edenlerin büyük çoğunluğunun alt gelir grubu vatandaşlardan oluştuğunu, bu kapsamda da yüzde 24 oranında indirim kampanyası oluşturmaya karar verdiklerini söyledi. Düzenlenen kampanyasının çok ilgi gördüğünü söyleyen Turan, TOKİ yüzde 24 indirim kampanyasından yararlanan kişi sayısının 13 bin 321 olduğunu, kısmi ödemelerle birlikte toplamda 588 milyon 575 bin Türk Lirası gelir elde edildiğini, yapılan ödemelerin büyük kısmının yastık altından olduğunu, yastık altından olanların ise yüzde 97’ye tekabül ettiğini söyledi.

2018’de düzenlenen ikinci indirim kampanyasında esnek ödeme planı imkanı da sağladıklarını söyleyen Turan, söz konusu kampanyadan borç bakiyelerini kapatamayacak olan vatandaşların yararlandığını, bu kapsamda da bin 907 vatandaşın 64 milyon 260 bin Türk Lirasını peşin ödediğini söyledi. Kampanyaya katılım sağlayan kişilerin yüzde 97’lik kısmının ödemelerini yastık altından yaptıklarını söyleyen Turan, bu kapsamda da piyasaya giren tutarın 570 milyon Türk Lirasına tekabül ettiğini söyledi. İnşaat sektörünün her geçen gün büyüme performansı gösterdiğini söyleyen Turan, sektörün Türk ekonomisinin lokomotifi olmaya devam ettiğini, sektörün çok geniş ve hızlı bir şekilde katmanlara ulaşabildiğini, ekonomik büyüme gözlemlendiği zaman inşaat sektörün itici güç olarak çıktığını, bu nedenle de bu sektöre herkesin gözü gibi bakması gerektiğini söyledi.