Adnan Yıldırım: “İhracatçılarla Direkt Olarak Çalışacağız”

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, ihracat yapanlarla direkt olarak çalışmaya başlayacaklarını söyledi.

DENİB’de düzenlenen Türk Eximbank Kredi ve Sigortalar Programları toplantısına katılan Adnan Yıldırım toplantıda ihracat ve ihracatçılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Sadece banka olarak çalışmadıklarını belirtken Adnan Yıldırım, bununla birlikte  Türkiye’de yapılan dış ülkelere ürün satışını destekleyen bir kuruluş olduklarını söyledi.

250 milyar değerindeki Kredi Garanti Fonu kefaleti çalışmasının 2020 senesine kadar devam edeceğini söyleyen Adnan Yıldırım, bankalar ile olan çalışmalarının bir yanda devam edeceğini söyledi. Adnan Yıldırım, mevcut durumda var olan şeylerin değişmeyeceğini ancak ihracatçılarda arada banka olmadan çalışacaklarını açıklamasında bulundu.

Bunun için hazırlık çalışmalarında bulunduklarını ifade eden Adnan Yıldırım, 2017 sonunda kesin olarak ihracatçılarla çalışmaya arada kredi garanti fonu olmadan direkt olarak çalışmaya başlayacaklarını açıkladı. Adnan Yıldırım, Kredi Garanti Fonu çalışmalarının aslında aradan çıkmayacağını, tercihe göre direkt olacağını, kredi garanti fonunun çok önemli bir olanak olduğunu dile getirdi.

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ihracatın daha çok meydana geldiği şehirlere şubelerinin açılacağını,  geçen yıl yüzde 23 oranında olan ihracat desteğini bu yıl içerisinde yüzde 26’lık seviyeye kadar çıkartmak istediklerini söyledi.

Adnan Yıldırım: Faiz Oranlarında Olanaklar Sağlayacağız

Bankacılık sektöründe hem Türk Lirası hem de döviz kredileri tarafında müşterilerine çok güzel olanak tanıdıklarına da değinen Adnan Yıldırım, Türk Lirası bazında alınan kredilerde 7 puan değerinde, döviz bazında alınan kredilerde ise 2 ile 2,5 puan arasında olanaklar tanıdıklarını söyleyen Adnan Yıldırım, 2017 içerisinde Türkiye’deki üretim gücünün büyük bir hacmini ihracata dönüştürmeyi hedeflediklerini,  Eximbank’ın ihracatçıya destek olmak için kurulmuş bir banka olduğunu belirtti.