Türkiye’ye 5 Milyar Dolarlık Fon Geliyor!

IMA Grup, Türkiye’de gerçekleştirilecek projeler için Birleşik Arap Emirlikleri’nden KMK Investment ile 5 milyar Dolarlık fon anlaşmasına imza attı!

İMA Grup, aralarında ABD, Hong Kong, İtalya, Lüksemburg, Avusturya gibi önemli konumların yer aldığı birçok ülkede 780 milyon Dolarlık fonun yönetimini gerçekleştiriyor. Şirket, Birleşik Arap Emirlikleri’nden KMK Investment ile imzaladığı fon anlaşması sonrasında Türkiye’de gerçekleşecek projelere yönelik olarak kullanılmak üzre 5 milyar Dolarlık fon sağladı.

Anlaşmaya imzalar İMA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Derya Bağcı ve KMK Investment Yürütme Direktörü Dr. Omar IBrahim Khader tarafından atılırken, imza töreninde konuşma yapan Bağcı, her iyi fikir, yatırıma değer sloganından yola çıktıklarını, sektör ayrımı gözetmediklerini, Türkiye’deki her projeye önemli desteklerin sunulacağını, eğitim, enerji, sağlık, inşaat gibi birçok sektörün bu fondan faydalanacağını ifade etti.

Son dönemlerde geleneksel finansman kurumları arasında yer alan bankaların verdikleri kredilerdeki faiz oranlarının yükseldiğini, şirketlerin uzun vadeli yatırımları için kısa vadeli fonları kullanma aşamasında zorluk yaşadığını belirten Bağcı, iyi fikir ve projenin sermayeye erişim konusunda yaşadığı problemler sebebiyle başlamadan sona erdiğini, bunun Türkiye ekonomisi için önemli bir kayıp olduğunu, İMA Grup olarak dünyanın birçok önemli noktalarında toplamda 780 milyon Euro büyüklüğünde çeşitli fonları yönettiğini, yatırım yapılan projelerin hem potansiyellerini, hem de risklerini paylaştıklarını belirtti.

Türkiye’de girişim sermayesi yatırım ortaklığı kurmak adına SPK’ya gerekli başvuruyu yaptıklarını ifade eden Bağcı, aynı zamanda Türkiye’nin ekonomisine önemli bir katkı sunduklarını belirtti. İstanbul’da düzenlenen açılış seramonisinde imzalar atılırken, KMK Investment’in 5 milyar Dolarlık yatırım fonu Türkiye’ye taşınmış oldu.